Utakmica koja je odredila njegovu sudbinu bila je protiv tadašnjeg domaćina - SAD. Kolumbija je te 1994. godine bila u grupi sa Rumunijom, Švajcarskom i SAD.

Počelo je bolno za Kolumbijce, izgubili su od Rumunije rezultatom 3-1. Zatim je usledio meč protiv SAD, koji su izgubili 2-1 i na kraju je konačno došla i pobeda protiv Švajcarske rezultatom 2-0. Bili su poslednji na tabeli sa 3 poena, a Švajcarska i SAD su bili na drugom i trećem mestu sa po 4 poena.

Na Rouz Boulu je Kolumbija morala da pobedi SAD kako bi ostala u trci za dalji šampionat. Međutim, Kolumbija je izgubila, a tragičar meča je bio upravo Andres Eskobar koji je u 34. minutu meča postigao autogol.

Za tadašnju kolumnu "El Tijempa" on je napisao reči koje su odjekivale, pogotovo posle njegovog povratka.

- Uveravam vas da se ništa čudno nije desilo u našoj grupi, jednostavno smo odigrali loše. Vidimo se uskoro jer život se ne završava ovde - napisao je on.

Izašao je sa prijateljima u jedan noćni klub, a ostao je tamo sve do oko tri časa posle ponoći. Na parkingu ispred kluba su ga sačekale tri osobe koje su počele da se svađaju sa njim. Eskobar se uputio ka svom automobilu kada je jedan od njih izvadio pištolj i ispalio 12 metaka u njega, a posle svakog pucnja je imitirao južnoameričke komentatore - uzvikujući "gol". Fudbaler je preminuo u svojoj 27. godini.

Foto: Tanjug/AP

 

Ubica, Humberto Kastro Munjoz je uhapšen istog dana, a brzo je i prizao krivicu. Na slobodu je izašao 2005. godine, iako je prvobitno osuđen na 43 godine, a kasnije je smanjena na 26 godina zbog dobrog vladanja.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".