Doktorka Alisija DŽefri-Tomas rekla je da male navike mogu da imaju "velike posledice". U snimku na TikToku rekla je da žene imaju niz navika koje mogu da budu štetne za zdravlje karlice.

Navela ih je kao "loše navike za karlično dno" i objasnila zašto mokrenje pod tušem može učiniti da češće trčite u toalet.

Alisija je rekla da se mehur oslanja na signale koje dobija od rastezanja mehura dok se puni, kao i na signale iz mozga koji mu daju do znanja kada treba zadržati mokraću.

 

@thepelvicdancefloor We are the sum of our actions. Little habits can have huge consequences down the line. #LearnOnTikTok #TikTokPartner #bladderretraining ♬ Bad Habits - Ed Sheeran

 

- Želimo da izbegnemo uvežbavanje našeg mehura da povezuje određene signale sa porivom za uriniranjem. U ovom slučaju uriniranje pod tušem povezuje zvuk tekuće vode s mokrenjem ili potapanjem u vodu.

- To se često može pretvoriti u izazivanje drugih zvukova tekuće vode (na primer kada koristite slavinu za pranje ruku ili posuđa) - rekla je ona za BazFid.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".