Episkop austrijsko-švajcarski Andrej, služio je danas opelo Siniši Mihajloviću u baziliki "Santa Maria degli Angeli e dei Martiri" u Rimu.

Foto: EPA

 

 

Nakon što je zavšen verski čin opela, vladika Andrej se obratio prisutnima govorom u čast prerano preminulog Siniše Mihajlovića:

- On je dotakao naše duše i malo pre sam rekao porodici Mihajlović. - mnogi su već pisali svoje autobiografije. Među njima, dozvolite da kažem, jedan iz Intera koji je na tri strane opisivao sećanje na Sinišu Mihajlovića u vezi sa Ivanom Kordobom. 

Ne mogu nikada da zaboravim kako je taj pisac rekao "ljudi sasvim je drugo bio Siniša na terenu, ali da ste ga videli posle utakmice, kako je on bio veliki prijatelj". Zato, osećam se počastvovano sada ovde, što smo se oprostili od Siniše na ovako dostojanstven način. Još jedanput dozvolite da svima prenesem saučešće njegove svetosti srpskog patrijarha gospodina Porfirija, a samim tim i celog Arhijerejskog sabora i čitavog srpskog naroda. Neka bu Bog da pokoj duše i Bog da mu dušu prosti, rekao je vladika.

Video možete pogledati u nastavku teksta:


BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".