Епископ аустријско-швајцарски Андреј, служио је данас опело Синиши Михајловићу у базилики "Санта Мариа дегли Ангели е деи Мартири" у Риму.

Фото: ЕПА

 

 

Након што је завшен верски чин опела, владика Андреј се обратио присутнима говором у част прерано преминулог Синише Михајловића:

- Он је дотакао наше душе и мало пре сам рекао породици Михајловић. - многи су већ писали своје аутобиографије. Међу њима, дозволите да кажем, један из Интера који је на три стране описивао сећање на Синишу Михајловића у вези са Иваном Кордобом. 

Не могу никада да заборавим како је тај писац рекао "људи сасвим је друго био Синиша на терену, али да сте га видели после утакмице, како је он био велики пријатељ". Зато, осећам се почаствовано сада овде, што смо се опростили од Синише на овако достојанствен начин. Још једанпут дозволите да свима пренесем саучешће његове светости српског патријарха господина Порфирија, а самим тим и целог Архијерејског сабора и читавог српског народа. Нека бу Бог да покој душе и Бог да му душу прости, рекао је владика.

Видео можете погледати у наставку текста:


БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".