Maroko je napravio najveću senzaciju na Svetskom prvenstvu u Kataru pošto je kao "otpisani" iz grupe sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom uspeo da dođe čak do polufinala, na kraju su bili četvrti, a interesantno je da su tek nekoliko meseci pred početak turnira zamenili selektora. Dobro je poznato da ih je Vahid Halilhodžić odveo na Mundijal, međutim Valid Regragi je na kraju preuzeo kormilo i "ukrao slavu".

Regragi se u najvećem delu oslonio na igru koju je forsirao i iskusniji Halilhodžić, međutim izuzetak je odnos sa igračima. "Vaha" nije bio dobar sa mnogim zvezdama tima, pre svih Mazrauijem i Ziješom, a to mu se na kraju obilo o glavu...

Sa svakom novom pobedom Maroka, verovatno je i Halilhodžiću bilo teže. Dobro je znao da je propustio verovatno poslednju priliku da napravi rezultat na Svetskom prvenstvu, pošto je pre toga još dvaput dobijao otkaze nakon plasmana na turnir. Isto su mu učili Japan i Obala Slonovače, tako da se sve do sada "Vaha" nije oglašavao povodom uspeha afričke reprezentacije, u sebi je to čuvao i nervirao se.

- Znate da nisam uopšte komentarisao ništa u vezi Maroka. Zovu me novinari iz Maroka, iz regiona... Ali, teško mi je bilo šta da kažem. A ove reči ne mogu da mi isperu gorčinu i ne mogu mi nadoknaditi ono što sam ovim turnirom propustio. Oduzeli su mi ponos, ne mogu da im zaboravim ni da oprostim - rekao je Halilhodžić za "T-Portal" i zaključio:

- To je trebalo da bude i moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu da kažem na ovu temu.

(T-portal)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".