Мароко је направио највећу сензацију на Светском првенству у Катару пошто је као "отписани" из групе са Белгијом, Хрватском и Канадом успео да дође чак до полуфинала, на крају су били четврти, а интересантно је да су тек неколико месеци пред почетак турнира заменили селектора. Добро је познато да их је Вахид Халилхоџић одвео на Мундијал, међутим Валид Реграги је на крају преузео кормило и "украо славу".

Реграги се у највећем делу ослонио на игру коју је форсирао и искуснији Халилхоџић, међутим изузетак је однос са играчима. "Ваха" није био добар са многим звездама тима, пре свих Мазрауијем и Зијешом, а то му се на крају обило о главу...

Са сваком новом победом Марока, вероватно је и Халилхоџићу било теже. Добро је знао да је пропустио вероватно последњу прилику да направи резултат на Светском првенству, пошто је пре тога још двапут добијао отказе након пласмана на турнир. Исто су му учили Јапан и Обала Слоноваче, тако да се све до сада "Ваха" није оглашавао поводом успеха афричке репрезентације, у себи је то чувао и нервирао се.

- Знате да нисам уопште коментарисао ништа у вези Марока. Зову ме новинари из Марока, из региона... Али, тешко ми је било шта да кажем. А ове речи не могу да ми исперу горчину и не могу ми надокнадити оно што сам овим турниром пропустио. Одузели су ми понос, не могу да им заборавим ни да опростим - рекао је Халилхоџић за "Т-Портал" и закључио:

- То је требало да буде и мој опроштај од тренерске каријере. То је све што могу да кажем на ову тему.

(Т-портал)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".