Miloš Biković je za vrlo kratko vreme postao prepoznatljivo lice i jedan od najuspešnijih glumaca sa ovih prostora. Ipak, ovaj 34-godišnji glumac je na našoj filmskoj i televizijskoj sceni prisutan već skoro dve decenije.

 

Foto: ATA images

 

 

Ako pitate mnoge ljubitelje filma, verovatno bi vam rekli da je uloga Tirketa u filmu "Montevideo" njegova prva, međutim, istina je malo drugačija.

Naime, prva veća uloga za Miloša Bikovića došla je u ostvarenju "Stižu dolari", kada je bio školarac.

Foto: V. Danilov

 

 

Biković je tumačio sina Dragana Jovanovića i Branke Pujić i u seriji je kao tinejdžer pravio razne nestašluke koji su karakteristični za te godine. Međutim, ono što je posebno za ovaj lik je da je imao poprilično karakterističnu frizuru, a nekoliko puta tokom snimanja serije kosa mu je bila farbana, te je u nekim kadrovima imao crvene, a u drugim ljubičaste pramenove.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Prikazuje

 

 

- Mislim da me, da sam znao da stvari funkcionišu tako kako funkcionišu, nikada ne bi naterali da nosim onu frizuru. Nikada! Kada sebe gledam na TV-u, tom klincu bih odvalio šamarčinu. Toliko iritantno dete! Ali, to je bila poenta. Čudno je kada vidiš... Šta to sa dečkom nije u redu, kada ima takvu frizuru? - prokomentarisao je otresito Biković jednom prilikom snimak iz serije.

Taj lik otvorio mu je vrata za dalju karijeru. Nakon ove serije, završio je i u seriji "Bela lađa", da bi malo potom započeo saradnju sa Draganom Bjelogrlićem. Prvo je imao malu ulogu u seriji "Vratiće se rode", nakon čega je i zaigrao na filmu. I to kakvom.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".