Милош Биковић је за врло кратко време постао препознатљиво лице и један од најуспешнијих глумаца са ових простора. Ипак, овај 34-годишњи глумац је на нашој филмској и телевизијској сцени присутан већ скоро две деценије.

 

Фото: АТА имагес

 

 

Ако питате многе љубитеље филма, вероватно би вам рекли да је улога Тиркета у филму "Монтевидео" његова прва, међутим, истина је мало другачија.

Наиме, прва већа улога за Милоша Биковића дошла је у остварењу "Стижу долари", када је био школарац.

Фото: В. Данилов

 

 

Биковић је тумачио сина Драгана Јовановића и Бранке Пујић и у серији је као тинејџер правио разне несташлуке који су карактеристични за те године. Међутим, оно што је посебно за овај лик је да је имао поприлично карактеристичну фризуру, а неколико пута током снимања серије коса му је била фарбана, те је у неким кадровима имао црвене, а у другим љубичасте праменове.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

 

 

- Мислим да ме, да сам знао да ствари функционишу тако како функционишу, никада не би натерали да носим ону фризуру. Никада! Када себе гледам на ТВ-у, том клинцу бих одвалио шамарчину. Толико иритантно дете! Али, то је била поента. Чудно је када видиш... Шта то са дечком није у реду, када има такву фризуру? - прокоментарисао је отресито Биковић једном приликом снимак из серије.

Тај лик отворио му је врата за даљу каријеру. Након ове серије, завршио је и у серији "Бела лађа", да би мало потом започео сарадњу са Драганом Бјелогрлићем. Прво је имао малу улогу у серији "Вратиће се роде", након чега је и заиграо на филму. И то каквом.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".