Najmlađe pozorište u Beogradu Teatar na Brdu više neće raditi u sali u kojoj je do sada bilo smešteno, jer je istekao ugovor o zakupu, koji je potpisan na pet godina sa opštinom Čukarica.

Glumac i direktor pozorišta Andrija Milošević je o tome obavestio javnost, a isto obaveštenje je podelio i njegov kolega Viktor Savić.

Opština Čukarica izdala je zvanično saopštenje povodom zatvaranja pozorišta, u kome je navela za šta će se ubuduće koristiti sala i koji su razlozi za prestanak saradnje. Saopštenje prenosimo u celosti.

- Poštovani sugrađani, Kulturni centar Čukarica je 2018. godine zaključio Ugovor o organizovanju scenskog stvaralaštva i interpretacije sa produkcijskom kućom "Klan production", koju predstavlja Andrija Milošević, sa rokom važenja do kraja decembra 2022. godine. U tom periodu se u Teataru na Brdu odigrao veliki broj predstava.

Uzimajući u obzir da je Ugovor sa produkcijskom kućom "Klan production" istekao, Kulturni centar Čukarica je detaljno sagledao mogućnosti daljeg razvoja kulturnog centra od 2023. godine i donet je plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora i kulutruno-umetničkog društva, a sve u cilju pružanja najboljih uslova za dodatno usavršavanje i umetnički razvoj što većeg broja naših mladih talenata i u tu svrhu će se pozorišna sala ubuduće korisititi - stoji u saopštenju na koje su odgovorili i ljudi iz samog pozorišta:

- Draga publiko, zbog mnogobrojnih pitanja koja dobijamo u vezi sa tim zašto nam nije produžen Ugovor - opština Čukarica je izdala zvanično saopštenje, koje vam prenosimo u celosti.

Prema razlozima koje opština navodi, oni smatraju da imaju značajniji plan za razvoj kulture na opštini Čukarica.

Sada kada znamo zbog čega više nismo na Banovom Brdu, nakon Božića će Teatar na Brdu izdati svoje saopštenje ovim povodom - istaknuto je u objavi na zvaničnom Instagramu tog pozorišta.

Podsećamo, Teatar na Brdu je otvoren 28. novembra 2018. premijerom predstave "Šećer je sitan osim kad je kocka”. Za pet godina postojanja odigrane su 394 predstave.