Најмлађе позориште у Београду Театар на Брду више неће радити у сали у којој је до сада било смештено, јер је истекао уговор о закупу, који је потписан на пет година са општином Чукарица.

Глумац и директор позоришта Андрија Милошевић је о томе обавестио јавност, а исто обавештење је поделио и његов колега Виктор Савић.

Општина Чукарица издала је званично саопштење поводом затварања позоришта, у коме је навела за шта ће се убудуће користити сала и који су разлози за престанак сарадње. Саопштење преносимо у целости.

- Поштовани суграђани, Културни центар Чукарица је 2018. године закључио Уговор о организовању сценског стваралаштва и интерпретације са продукцијском кућом "Клан продуцтион", коју представља Андрија Милошевић, са роком важења до краја децембра 2022. године. У том периоду се у Театару на Брду одиграо велики број представа.

Узимајући у обзир да је Уговор са продукцијском кућом "Клан продуцтион" истекао, Културни центар Чукарица је детаљно сагледао могућности даљег развоја културног центра од 2023. године и донет је план за формирање аматерског позоришта, хора и кулутруно-уметничког друштва, а све у циљу пружања најбољих услова за додатно усавршавање и уметнички развој што већег броја наших младих талената и у ту сврху ће се позоришна сала убудуће кориситити - стоји у саопштењу на које су одговорили и људи из самог позоришта:

- Драга публико, због многобројних питања која добијамо у вези са тим зашто нам није продужен Уговор - општина Чукарица је издала званично саопштење, које вам преносимо у целости.

Према разлозима које општина наводи, они сматрају да имају значајнији план за развој културе на општини Чукарица.

Сада када знамо због чега више нисмо на Бановом Брду, након Божића ће Театар на Брду издати своје саопштење овим поводом - истакнуто је у објави на званичном Инстаграму тог позоришта.

Подсећамо, Театар на Брду је отворен 28. новембра 2018. премијером представе "Шећер је ситан осим кад је коцка”. За пет година постојања одигране су 394 представе.