Prvi retrogradni period Merkura počeo je 29. decembra 2022. i trajaće do 18. januara 2023, a tokom godine još tri puta će zadavati glavobolje svim horoskopskim znacima.

1. Ne započinjite nove projekte

Retrogradni Merkur je vreme kada ćete vrlo verovatno imati pregršt novih i neobičnih ideja. Okretanje Merkura unazad ne utiče samo na našu komunikaciju - već i na našu intuiciju i sposobnost obrade informacija. To znači da je retrogradna energija primarna za korišćenje novih i kreativnih ideja koje nam inače neće pasti na pamet.

Foto: Profimedia

 

 

Međutim, retrogradni Merkur nije najbolje vreme da poradite na ovim novim idejama. Najbolje je da odložite početak bilo kakvih "svežih" poduhvata dok se ovaj aspekt ne završi. Iskoristite vreme da završite stvari koje ste ranije započeli, bilo poslovno, bilo privatno. Na ovaj način ćete izbeći sva nerazumevanja koja mogu da se dese pre nego što Merkur krene direktno.

2. Nemojte drastično da menjate izgled

Kada Merkur krene retrogradno, većina će osetiti potrebu da unesu neke promene u svoj život, a šta je lakše od toga da poradite na izgledu, frizuri, odeći i slično. Međutim, ovaj spekt nije najbolje vreme za bilo kakve neplanirane, drastične ili impulsivne promene u izgledu. Ovo ne uključuje rutinsko šišanje ili promenu stila šminkanja. Ali zakazivanje bilo koje vrste plastične hirurgije, tetovaža ili velikih promena u frizuri može da izađe na katastrofu usled loše komunikacije i nerazumevanja sa "stručnjacima" koji su za te promene zaduženi. Najbolje je da sačekate da se ovaj period završi.

(Mondo)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".