Први ретроградни период Меркура почео је 29. децембра 2022. и трајаће до 18. јануара 2023, а током године још три пута ће задавати главобоље свим хороскопским знацима.

1. Не започињите нове пројекте

Ретроградни Меркур је време када ћете врло вероватно имати прегршт нових и необичних идеја. Окретање Меркура уназад не утиче само на нашу комуникацију - вец́ и на нашу интуицију и способност обраде информација. То значи да је ретроградна енергија примарна за коришц́ење нових и креативних идеја које нам иначе неће пасти на памет.

Фото: Профимедиа

 

 

Међутим, ретроградни Меркур није најбоље време да порадите на овим новим идејама. Најбоље је да одложите почетак било каквих "свежих" подухвата док се овај аспект не заврши. Искористите време да завршите ствари које сте раније започели, било пословно, било приватно. На овај начин ћете избећи сва неразумевања која могу да се десе пре него што Меркур крене директно.

2. Немојте драстично да мењате изглед

Када Меркур крене ретроградно, већина ће осетити потребу да унесу неке промене у свој живот, а шта је лакше од тога да порадите на изгледу, фризури, одећи и слично. Међутим, овај спект није најбоље време за било какве непланиране, драстичне или импулсивне промене у изгледу. Ово не укључује рутинско шишање или промену стила шминкања. Али заказивање било које врсте пластичне хирургије, тетоважа или великих промена у фризури може да изађе на катастрофу услед лоше комуникације и неразумевања са "стручњацима" који су за те промене задужени. Најбоље је да сачекате да се овај период заврши.

(Мондо)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".