Jugoslovenska muzička diva Lepa Brena već decenijama uživa u skladnom braku s nekadašnjom teniskom zvezdom Slobodanom Bobom Živojinovićem.

Par se zavoleo krajem osamdesetih, a bili su nerazdvojni od prvog susreta, pa niko nije bio iznenađen kada su 7. decembra 1991. godine izgovorili sudbonosno "da". Kao što pamte stariji, zbog "svadbe veka" prekinut je čak i Dnevnik, kako bi se srećni par tim povodom uključio uživo u televizijski program.

Foto: Jutjub printskrin/Lepa Brena

 

 

Navodno je za organizaciju glamuroznog slavlja potrošeno 50.000 nemačkih maraka, a par je odabrao mladenačku tortu na pet spratova, sa jestivim reketima i gramofonskim pločama – simbolično, zbog zanimanja srećnih mladenaca.

Za dobro raspoloženje na svadbi bila je zadužena Brenina koleginica Vesna Šokčić, program je vodio njihov blizak prijatelj Aleksandar Saša Popović, koji je posvao sve goste da odigraju svadbeno kolo. Bermajer se našao u rukama folk zvezde Dragane Mirković.

Nakon toga, Brena i Boba dobili su sinove Stefana i Viktora, a pevačica često s mnogo ljubavi priča i o Filipu, Bobinom sinu iz braka sa Zoricom Nakić.

Ipak, Boba nije jedina Brenina ljubav, iako je bez sumnje najveća.

Kako su svojevremeno pisali mediji, pre nego što je upoznala Bobu Živojinovića, Lepa Brena je bila u ljubavi s Mirkom Krlićem, koji je kasnije neko vreme bio narodni poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

Foto: Jutjub printskrin/Lepa Brena

 

 

On je sam nedugo nakon raskida ispričao da se njihova veza odvijala u prvoj polovini osamdesetih, kada je Brena već bila velika jugoslovenska zvezda, a on di-džej u rodnom Zrenjaninu.

– Tačno je da je Lepa Brena duže vreme bila moja devojka i da smo se voleli. Ali to je već prošlost i mi smo sada samo dobri prijatelji – kazao je Mirko za Sabor pre 30 godina.

U to vreme pisalo se da se pevačica udaje za novinara Ratka Kneževića, a Krlić se osvrnuo i na to.

– Nisam se iznenadio kada je objavljeno da se udaje. Jer ja za tu njenu želju već odavno znam. Dok smo bili zajedno, često mi je govorila: "Mirko, najveća mi je želja da zasnujem svoju porodicu. Stalno me progoni misao da će slava jednoga dana proći, a ja ostati sama." Tog straha nikako nije mogla da se oslobodi, pogotovo što je stalno bila odvojena od roditelja, koji žive u Brčkom – izjavio je on 1985.

Kako je Mirko Krlić tvrdio, ljubav se Breni i njemu dogodila na prvi pogled.

Foto: Jutjub printskrin/KTV Televizija - Zvanični kanal

 

 

– Brenu sam upoznao kada je prvi put nastupala u Zrenjaninu. Svideli smo se jedno drugom na prvi pogled. I počeli smo da se zabavljamo. Ja sam tada radio kao disk-džokej u Domu mladosti, a kasnije u baru. Brena je u našem gradu pevala u dva maha po nekoliko meseci, a viđali smo se i kasnije — ispričao je.

On je otkrio i da je Lepa Brena bila tužna kad bi ostajala sama jer se osećala usamljeno i nedostajali su joj roditelji.

– Često sam je zaticao uplakanu. Teško je podnosila usamljenost. Događalo se da je i po čitav sat plakala bez prestanka. I kada bih video da ne može da se smiri, govorio sam joj: "Breno, spremi se, putujemo za Brčko!" Na brzinu bi se spremila, seli bismo u moj crveni "fijat kupe", i za nešto više od sata brze vožnje bili bismo kod njenih u Bosni. Tek kada bi se našla u roditeljskom domu, Brenino lice bi se ozarilo – prisećao se.

Foto: ATA images

 

 

Znajući za ovu vezu, pevač i kompozitor Zoran Vasilić napisao je za Brenu pesmu "Miki moj", čiji stihovi glase "Hej, Miki, Miki moj, imaš lepo telo, super ti je stas, zbog tebe ću, Mićo, izgubiti glas".

Mirko se, inače, kasnije oženio i dobio četiri ćerke, a jedna od njih odlučila je da se bavi muzikom — u pitanju je Tara Krlić ,članica je ženskog pop sastava Beti Bup iz Zrenjanina.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".