Југословенска музичка дива Лепа Брена већ деценијама ужива у складном браку с некадашњом тениском звездом Слободаном Бобом Живојиновићем.

Пар се заволео крајем осамдесетих, а били су нераздвојни од првог сусрета, па нико није био изненађен када су 7. децембра 1991. године изговорили судбоносно "да". Као што памте старији, због "свадбе века" прекинут је чак и Дневник, како би се срећни пар тим поводом укључио уживо у телевизијски програм.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lepa Brena

 

 

Наводно је за организацију гламурозног славља потрошено 50.000 немачких марака, а пар је одабрао младеначку торту на пет спратова, са јестивим рекетима и грамофонским плочама – симболично, због занимања срећних младенаца.

За добро расположење на свадби била је задужена Бренина колегиница Весна Шокчић, програм је водио њихов близак пријатељ Александар Саша Поповић, који је посвао све госте да одиграју свадбено коло. Бермајер се нашао у рукама фолк звезде Драгане Мирковић.

Након тога, Брена и Боба добили су синове Стефана и Виктора, а певачица често с много љубави прича и о Филипу, Бобином сину из брака са Зорицом Накић.

Ипак, Боба није једина Бренина љубав, иако је без сумње највећа.

Како су својевремено писали медији, пре него што је упознала Бобу Живојиновића, Лепа Брена је била у љубави с Мирком Крлићем, који је касније неко време био народни посланик и председник скупштинског Одбора за културу и информисање.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lepa Brena

 

 

Он је сам недуго након раскида испричао да се њихова веза одвијала у првој половини осамдесетих, када је Брена већ била велика југословенска звезда, а он ди-џеј у родном Зрењанину.

– Тачно је да је Лепа Брена дуже време била моја девојка и да смо се волели. Али то је већ прошлост и ми смо сада само добри пријатељи – казао је Мирко за Сабор пре 30 година.

У то време писало се да се певачица удаје за новинара Ратка Кнежевића, а Крлић се осврнуо и на то.

– Нисам се изненадио када је објављено да се удаје. Јер ја за ту њену жељу већ одавно знам. Док смо били заједно, често ми је говорила: "Мирко, највећа ми је жеља да заснујем своју породицу. Стално ме прогони мисао да ће слава једнога дана проћи, а ја остати сама." Тог страха никако није могла да се ослободи, поготово што је стално била одвојена од родитеља, који живе у Брчком – изјавио је он 1985.

Како је Мирко Крлић тврдио, љубав се Брени и њему догодила на први поглед.

Фото: Јутјуб принтскрин/KTV Televizija - Zvanični kanal

 

 

– Брену сам упознао када је први пут наступала у Зрењанину. Свидели смо се једно другом на први поглед. И почели смо да се забављамо. Ја сам тада радио као диск-џокеј у Дому младости, а касније у бару. Брена је у нашем граду певала у два маха по неколико месеци, а виђали смо се и касније — испричао је.

Он је открио и да је Лепа Брена била тужна кад би остајала сама јер се осећала усамљено и недостајали су јој родитељи.

– Често сам је затицао уплакану. Тешко је подносила усамљеност. Догађало се да је и по читав сат плакала без престанка. И када бих видео да не може да се смири, говорио сам јој: "Брено, спреми се, путујемо за Брчко!" На брзину би се спремила, сели бисмо у мој црвени "фијат купе", и за нешто више од сата брзе вожње били бисмо код њених у Босни. Тек када би се нашла у родитељском дому, Бренино лице би се озарило – присећао се.

Фото: АТА имагес

 

 

Знајући за ову везу, певач и композитор Зоран Василић написао је за Брену песму "Мики мој", чији стихови гласе "Хеј, Мики, Мики мој, имаш лепо тело, супер ти је стас, због тебе ћу, Мићо, изгубити глас".

Мирко се, иначе, касније оженио и добио четири ћерке, а једна од њих одлучила је да се бави музиком — у питању је Тара Крлић ,чланица је женског поп састава Бети Буп из Зрењанина.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".