Laušević je u noći između 30. i 31. jula u kafiću "Epl", posle razmirica, iz pištolja usmrtio dva mladića, Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (21) i ranio Andriju Kažića.

Upravo prema ovom nemilom događaju snimljena je serija "Pad", koju će publika u Srbiji imati prilike da gleda.

"Nportal.rs" rešio je da prelista bogatu arhivu "Novosti" i u narednim danima ćemo objavljivati serijal tekstova o tom slučaju (sve delove serijala - Žarko Laušević ubistvo možete da pročitate na ovom linku).

Foto: Reprint Večernje Novosti

 

U arhivskom materijalu, u okviru tekstova koji su daleke 1993. objavljivani neposredno posle zločina mogu se naći i detalji o privođenju Lauševića, kao i izjava njegove tadašnje supruge Mire.

Kako je Žarko Laušević sproveden u zatvor

"Marica"

Odmah nakon saslušanja u Centru bezbednosti u Podgorici, pošto su mu inspektori dozvolili da presvuče pocepanu mornarsku majicu, Žarko Laušević je sproveden u Istražni zatvor.

Prilikom odvođenja iz prostorije CB Laušević se kretao u pratnji dvojice miliocionera bez lisica na rukama. Na izlazu iz zgrade čekala ga je "marica". Žarko je krenuo put zadnjih vrata. U tom trenutku vozač "marice" je otvorio kabinu i rekao Žarku da sedne pored njega.

U antrfileu pod naslovom "Bez reči" zabeležena je i izjava njegove tadašnje supruge.

Foto: Reprint Večernje Novosti

 

Bez reči

Pokušali smo juče da razgovaramo sa roditeljima Žarka i Branimira Lauševića, koji žive u Bulevaru Lenjina u Podgorici, u neposrednoj blizini gde se tragedija pre dve noći dogodila. Tražili smo njihovog oca Dušana, ali se na telefon javila Žarkova supruga Mira. Objasnila je da Žarkov otac ne može da razgovara jer je u šoku posle događaja sa njegovim sinovima, a zatim je odbila da ona nešto kaže o njihovom provedenom danu uoči kobne noći u Podgorici.

- Nemojte molimvas. Ništa ne možemo da govorimo. Čekamo da dođe advokat - rekla je Mira dodajući da su došli iz Budve gde je Žarko imao uspešan nastup u premijernom izvođenju "Lažnog cara Šćepana Malog."

*"Nportal.rs" je rešio da napravi rekonstrukciju ovog dramatičnog događaja i da iz arhive u nekoliko serijala, koje ćete moći da čitate u narednim danima, izvuče stare novinske tekstove i snimke iz tog vremena. Ovaj tekst, objavljen je u Večernjim novostima 2.8.1993. godine, dan posle tragedije u Podgorici. *

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".