DŽozef Ostin Smit (30) nastradao je tokom lova u Kanzasu kada je pas zgazio na okidač i slučajno ispalio smrtonosni hitac u njega.

Policija je saopštila da je u subotu u 9.47 sati dobila poziv da je DŽozef Ostin Smit iz Vičite upucan u leđa u kamionetu u Geuda Springsu.

Šerifova kancelarija saopštila je da su policijski službenici stigli u roku od nekoliko minuta i da su pronašli Smita na suvozačevom sedištu kamiona. Tada su pokušali da ga spasu, ali Smit je na kraju preminuo od zadobijene prostrelne rane, prenosi CBS.

Pas, koji pripada vlasniku kamiona, bio je na zadnjem sedištu kamiona sa lovačkom opremom, uključujući i pušku, kad je zgazio okidač, navodi policija.

Foto: N. Fifić

 

Nije odmah bilo jasno da li je još neko bio u kamionu u to vreme.

Kako pišu američki mediji, ovo nije prvi put da su životinje povezane sa bizarnim incidenatima sa oružjem.

Podsećaju da je tokom Dana zahvalnosti 2022. godine, lovac Ozgur Gevrekoglu (32) nastradao je kada je stavljao psa na zadnje sedište svog kamiona. Pseća šapa je tada dodirnula okidač napunjene sačmarice nakon čega je Gevrekoglu pogođen iz neposredne blizine.

Lovac na fazane u severno-centralnoj Ajovi slučajno je ranjen 2017. godine kad je pas nagazio na okidač sačmarice i opalio pištolj. Četiri lovca su ganjala divljač uz pomoć dva psa, ali je u jednom momentu jedan od njih ostavio napunjenu sačmaricu na zemlju.

Foto: V. Danilov

 

Čoveka iz Novog Meksika 2018. godine upucao je njegov mešanac rotvajlera dok je sedeo u svom kamionu sa puškom na zadnjem sedištu. Šapa psa se zakačila za okidač, a metak je prošao kroz vozačevo sedište i pogodio čoveka u leđa.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".