– Ostrvo u obliku srca 142.000 m2 od kojih je na prodaju deo sa nešto više od 30.000 m2 koji je u jednom komadu i prostire se na više od 500 metara obale. Sa ovom nekretninom možete da uradite nešto zaista jedinstveno, posebno kada se tu stalno parkiraju gosti sa jahtama poput Bijonse i DŽej Zija (Bionse je tamo čak jednom proslavila rođendan), DŽefa Bezosa, Majkla DŽordana itd. – stoji u oglasu na sajtu Index.hr.

Kao jedna od opcija pominje se i otvaranje OPG-a, prenosi Morski.hr.

„Gazdinstvo koje se može osnovati na površini od tri hektara. Pored toga, može se izgraditi 400 kvadratnih metara nadzemnih objekata i 1000 kvadrata podzemnih objekata. Odlična je prilika za poljoprivredni elitni turizam sa vilom i/ili restoran i veliki magacin za masline, vino i drugo začinsko bilje…“, napominje se u oglasu.

– Tako je, tri hektara ostrva su oglašena za prodaju. Interesovanje je za sada relativno veliko, a najozbiljnije interesovanje pokazali su pojedini investicioni fondovi, potvrdio je za Zadarski.hr Silvestro Kardum, predstavnik prodavca.

Foto: Gugl maps printskrin

 

– Nemam agenciju za nekretnine, samo pomažem vlasnicima u prodaji. Reč je o četiri povezane parcele nekoliko vlasnika ukupne površine oko 32-33 hiljade kvadratnih metara. Na toj zemlji ima stabala makije, a nekada je bilo i maslina. Svi vlasnički papiri su uredni i vlasnici su upisani. Vlasnici su iz Mrljana na ostrvu Pašman. Vlasnici ostatka ostrva nisu bili zainteresovani za prodaju – dodaje Silvestar, koji veruje da će uspeti da proda deo najpopularnijeg hrvatskog ostrva.

– Prema postojećem zakonu, na takvoj površini sa OPG-om za uzgoj maslina ili vinove loze moguće je izgraditi vilu ili restoran površine 400 kvadratnih metara i još 1.000 kvadrata podrumskog prostora. Stoga se investicija svakako može isplatiti – naglašava on.

Na stranicama oglasa stoji da se parcele za prodaju nalaze na oko 500 metara od obale.

Ostrvo Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedno je od najprepoznatljivijih hrvatskih ostrvaca, a Brajtsajd ga je svojevremeno uvrstio na listu 20 svetskih čuda. Naučnici sa Odseka za arheologiju Univerziteta u Zadru otkrili su 2019. godine da su ljudi tamo živeli pre više od 7.000 godina.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".