Tih osamdesetih i devedesetih godina je važio za najperspektivnijeg glumca i najvećeg šmekera, kojeg su tek čekali najveći uspesi.

Ređale su se zapažene uloge u serijama i filmovima kao što su "Zaboravljeni", "Bal na vodi", "Vuk Karadžić", "Kako je propao rokenrol", "Crni bombarder", "Gore dole”, “Nož”...

Međutim, Bakočević se povukao iz glume i javnog života, i i dugo ga nije ni bilo na sceni. U medijima se pisalo da je pao u kandže heroinu, kao i da je počinio nekoliko krivičnih dela, između ostalog da je opljačkao i sam SKC. No, glumac na ovakve navode nije reagovao, a ni priče se nisu ovde zaustavljale. 

Godine 1997. u listu "Sabor" pojavila se vest da se glumac zadužio kod nekoliko privatnika. Tekst prenosimo u celosti:

 

 

BAR ZNAM DA JE ŽIV

Slučaj ili sudba su hteli da ovih dana umesto na stranama kulturnih rubrika, ime glumca Nebojše Bakočevića osvane u drugom kontekstu. 

U jednim novinama pojavila se vest iz koje saznajemo da se ovaj glumac zadužio kod nekoliko privatnika. S obzirom na to da se broj upisnika iz dana u dan povećavao, simbolične pozajmice su prerasle u ogroman dug.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

Od oštećenih, uglavnom vlasnika knjižara, galerija, prodavnica i gril restorana, mladi Bakočević je uzimao novac "na poverenje" najčešće uz obrazloženje da mu je pauk upravo odneo auto. Obično je tražio oko dvesta dinara, uz obećanje da će novac vratiti već sutradan. U nekim slučajevima je ostavljao lažnu adresu, broj telefona...

Kako su rokovi za vraćanje istekli poverioci su počeli da se obraćaju njegovim roditeljima. Tako smo i mi pozvali Nebojšinu majku, i saznali da njen sin već duže vreme ne dolazi kući. Tačnije, da mu se gubi trag 5. oktobra, kada je poslednji put bio u porodičnom domu.

- To da je moj sin agresivan, kao i svi ostali narkomani nisam rekla - čuli smo od nje.

 

 

- Neću da demantujem tu izjavu koju je objavio jedan dnevni list, iako nije istina, ali neću ni da se takve izjave ubuduće provlače po štampi. Samo se nadam da će biti nekih koristi od takvih natpisa po novinama i da će se Nebojša opametiti i shvatiti da radi pogrešne stvari.

Uz to, Nebojšina majka kaže:

- Ja sam se ponosila prvih trideset godina svojim sinom, a sada ću izgleda da ga se stidim. Imao je ljubavnih problema, uostalom kao i svi mladi, ali se uvek izvlačio iz njih. U poslednje dve godine od kada je ovo počelo da se dešava, ne znam šta je u njegovoj glavi.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 3. marta 1997. *

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".