Meč između Crvene zvezde i Vojvodine u subotu 4. februara od 16.00 u Superligi imaće posebnu simboliku, jer će na njemu navijači i klub oprostiti od Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u decembru 2022. godine.

Na oproštaju za Mihu biće njegova porodica koja će doputovati iz Italije, kao i njegov rođeni brat Dražen. Brat legendarnog fudbalera, Dražen Mihajlović, uključio se putem video-linka u emisiju "Kec na jedanaest" na K1 televiziji i otkrio pojedine detalje iz života slavnog fudbalera za koje javnost do sada nije znala.

- Sudbina je tako htela da ta utakmica bude između njegova dva tima, Zvezde i Vojvodine. NJegova poslednja oproštajna utakmica bila je 2007. godine u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe", a evo sada ova oproštajna utakmica koja obeležava njega i njegov život biće na "Marakani". Ovom prilikom bih pozvao sve one koji su ga voleli i poštovali, zbog svega što je učinio u životu, da se dostojno i mi u Srbiji oprostimo od njega - rekao je Dražen Mihajlović, a onda se osvrnuo i na detinjstvo i odrastanje sa Sinišom.

- Mi smo odrasli u jednoj velikoj porodici koja je bila srednjeg staleža. Imali smo jednu sobu u kojoj smo delili jedan krevet do moje 14. godine kada sam otišao na školovanje u Zagreb – rekao je Dražen u emisiji "Kec na jedanaest", a onda se tokom prisećanja detinjstva i rasplakao:

- Izvinite, mnogo mi je teško da pričam o tome.

Iako su mu nudili veliki novac, odabrao je Vojvodinu

Siniša Mihajlović, bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera, ali iako je bio tražen u evropskim klubovima, on je na samom početku karijere odabrao da zaigra za Vojvodinu.

- To je sve bilo u njegovoj glavi. Nije bio kao današnji klinci, kada im neko spomene Real Madrid ili neke velike klubove i ponude im ogromnu količinu para pa oni idu za tim. On se vodio time da je želeo da napreduje i da ide korak po korak. Imao je sreću da dođe u Vojvodinu, da tada budu šampioni, posle mu se otvorio put ka Zvezdi, da bude evropski i svetski šampion. Svi znamo gde i kako ga je put vodio dalje. Nikada nije težio ka novcu, a to je sve doprinos naših roditelja koji su nas tako vaspitavali. Uvek je imao odlučnost i istrajnost, nikada nije ostavljao posao na pola, uvek je želeo da završi. Ta crta je uvek bila u njemu.

Tokom rata u Hrvatskoj dogodila se jedna od najtežih situacija u kojoj se legendarni fudbaler našao. NJegov tadašnji najbolji prijatelj došao je i izbacio Draženove i Sinišine roditelje iz rodne kuće.

- Potičemo iz porodice mešovitog braka. Bilo je dosta problema kada je nastao rat u našim krajevima. Porodica majke nije podržavala to što je ona udata za pravoslavca. Nikada pre toga nismo osetili nešto tako, uvek smo bili Jugosloveni, ali onda je nažalost došlo do tih raznih podela i u porodici, ali i među prijateljima. Najteže je bilo našoj majci koja je bila na dve strane. Naravno, ona se odlučila da bude uz svoju porodicu i da krene za svojim sinovima i mužem, ona je najveći teret osetila. Ona je jaka žena – kazao je Dražen i dodao:

- Bio je taj najbolji prijatelj. Dolazio je kod nas kući, spavao kod nas, Siniša kod njega, družili se... Bio sam prisutan tada kada je uradio to što neko ne bi sebi nikada mogao da oprosti. Ipak, 1999. godine u Zagrebu došao je da se vidi sa Sinišom i da popričaju. Objasnio mu je razloge zbog čega je sve to morao da uradi. Na kraju se ispostavilo da je dobro to što je uradio, jer su majka i otac odmah nakon toga napustili našu rodnu kuću i došli su u Novi Sad, odnosno Beograd, tako da im je u neku ruku sačuvao život.

Kako je LJupko Petrović nedavno u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji ispričao, Siniša je bio veliki igrač, ali kada je došao u Vojvodinu nije bio toliko fizički spreman. Tada ga je on „bacio“ na treninge, a Siniša je bio uporan i radan i onda je postao neprobojna Zvezdina karika:

- Sve je LJupko bio upravu. Samo svojim radom je postigao sve to što je postigao. Kada je došao u Vojvodinu bio je mršav, nikakav što kažu, ali Slavko Obadov naš proslavljeni džudista ga je uzeo u svoje ruke i napravio to što je napravio od njega – ispričao je Dražen, a onda gledaocima emisije "Kec na jedanaest" otkrio anegdotu vezanu za njegovog brata i proslavljenog trenera: - Tada nije bilo doba karantina. LJupko je sa još jednim čovekom iz kluba obilazio svakog igrača da proveri da li su u stanovima. U jednom trenutku je došao do njega i ušao u stan, a Siniša je bio sa jednom devojkom. Znao je da LJupko dolazi i devojku je izbacio na terasu, usred zime. Uzeo je karte i razbacao po stolu, da izgleda kao da dvoje igraju. LJupko ga je kada je ušao u stan pitao zašto sam igra karte, a on mu je odgovorio da mu je dosadno i da to često radi. Poverovao mu je u priču i otišao. Sutradan, kada se sreo sa svojim prijateljem Miškom Gavrilovićem, ispričao mu je šta je video i rekao: Mišo, veruj mi, bolje da sam mu našao nekog u stanu nego što sam ono video. Ovaj mali je skrenuo sto posto - ispirčao je Dražen.

Voljen u čitavoj Evropi

Iako je bio jedan od najboljih fudbalera Evrope, nije bio svestan svoje koliko je voljen.

- Nije bio svestan koliko je voljen. Imali smo priliku da nas na dan sahrane vozi vozač ambasade Srbije pri Vatikanu, jedan stariji gospodin je rekao majci i meni u kolima da moramo da budemo ponosni na sina i brata, jer je malo ko od državnika u Italiji doživeo da se isprati na takav način. Bukvalno je svaka uličica i raskrsnica bila zatvorena. Jedni su plakali, drugi su tapšali, neki su bacali cveće. Znao sam da je cenjen, da je poštovan, ali toliko zaista nisam znao. Hvala svima njima, italijanskom narodu, gradu Rimu za sve što su učinili za njega u tim poslednjim danima. To je nešto što je malo ko doživeo.

Porodica na Marakani

Oproštajna utakmica u čast Siniše Mihajlovića održaće se u subotu na stadionu Crvene zvezde, a brat Dražen zajedno sa svojom porodicom, ali i sinovima Siniše Mihajlovića, Dušanom i Nikolasom, prisustvovaće ovom veličanstvenom događaju.

- Biću na utakmici zajedno sa dva Sinišina sina, Dušanom i Nikolasom. Nažalost Viktorija i Virdžinija, Miroslav i supruga Arijana ne mogu da dođu zbog nekih svojih obaveza.

Posle smrti brata, Dražen je napisao pismo u kome se obratio onima kojima je Siniša pomogao, a nisu se udostojili da izjave saučešće i dođu da ga isprate na večni počinak.

- Opet bi sve isto napisao. To je izašlo iz mene, nešto što me tištilo. Poznajem sve te ljude, znam koliko im je puta pomogao u životu, a nisu se udostojili da ga isprate, ali to ide na čast njima, a ne meni - zaključio je Dražen u razgovoru sa Boškom Jakovljevićem i Aleksandrom Jeftanović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".