- Ti si ja, ja sam ti. Ti i ja smo mi. Mi smo ja, a ti si mi -  napisala je pevačica Josipa Lisac u jednoj od posveta svom bivšem suprugu, pevaču Karlu Metikošu.

Od odlaska njene najveće ljubavi prošlo je 30-ak godina, a Josipa ga se svake godine seti. Počeli su da se zabavljaju 6. februara 1971. na koncertu u Petriniji. Iako se nikada nisu venčali to je bila ljubav "dok nas smrt ne rastavi". 

Godine 1973. započeli su zajednički život kada je i nastao zajednički album "Dnevnik jedne ljubavi". Josipa i Karlo su tri godine živeli u Americi, a zahvaljujući njegovim kompozicijama ona je postala prava hrvatska pevačka diva.

Foto: Aleksa Stanković

 

 

- Zahvaljujući Karlu obišla sam i ceo bivši SSSR. Tamo sam probala najbolji šampanjac, kupala se u njemu i prala zube, a i jela najskuplji kavijar na svetu. LJudi su komentarisali: "Kakva dekadencija!" - rekla je tada Josipa. 

Karlova iznenadna smrt, 10. decembra 1991. godine je sve prekinula.

- Napustio je ovaj svet u društvu lepe "gospođe smrti", koja je došla nepozvana, kraljevski, u snu - izjavila je Lisac. 

Od tada u spomen na prerano preminulog životnog partnera, koji je imao 52 godine, održava koncerte u njegovu čast svake godine i nijednu nije preskočila.

Foto: Aleksa Stanković

 

 

- Uvek sam govorila da postoji samo jedna ljubav. A neki bi želeli dve, tri, ili čak četiri. Koje li bahatosti? Znači da nijednom nisu doživeli onu pravu i da je još uvek traže. Karlo je za mene bio i ostao poseban. Nakon njega u mom srcu više nema mesta, ono je zauvek popunjeno - objasnila je Josipa Lisac u jednom intervjuu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".