Glumac je pretučen 18. novembra 2000. u nekadašnjem restoranu "Beli grad" jer su huligani, nakon izgubljene utakmice, zbog njegove tamnije puti pomislili da je Rom i to im je bio dovoljan razlog za ovaj zverski napad.

Zbog toga što je bio astmatičar, dijabetičar i operisan od katarakte, Maksimović im se nije suprotstavio kako bi zaštitio sveže operisano oko.

Vlasnik restorana nije pritekao u pomoć gostu u nevolji, već ih je sve isterao na ulicu, gde je nastavljeno nemilosrdno batinanje naočigled prolaznika, koji su okrenuli glavu od prizora bespomoćnog sugrađanina.

Foto: Jutjub printskrin

 

Kada su konačno odlučili da šutiranje privedu kraju i pobegnu, za Maksu je već bilo kasno. NJega je rođak odvezao u Urgentni centar, gde su ustanovljeni prelomi butne kosti i karlice. Početkom februara on je pao u komu iz koje se nikada nije probudio.

Čitav događaj i njegova smrt nisu bili predmet medijske pažnje, niti je bilo ikakvih reakcija. Nešto više od dva meseca kasnije, tačnije 4. februara 2001. godine preminuo je od embolije. Dok je boravio u postelji nije želeo da sarađuje sa policijom i bilo šta govori o napadu, već je tražio da se ti mladi huligani ne gone krivično i oni do dana današnjeg nisu identifikovani. Preminuo je u 52. godini života.

Foto: Arhiv Novosti

Na mestu na Zelenom vencu na kom se dogodio ovaj incident postavljena je spomen-ploča posvećena ovom glumcu, a na godišnjicu njegove smrti kolege i prijatelji iz Narodnog pozorišta upravo tu polažu cveće.

Maksimović je tokom karijere ostvario više od 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Svima je dobro poznat iz filmova "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Pad Italije", "Nož", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder", "Stršljen", "Lepa sela lepo gore", kao i serija "Otpisani", "Priče iz majstorske radionice", "Gore-dole".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".