Pre pet godina napustio nas je Nebojša Glogovac. Proslavljeni glumac preminio je od teškog oblika karcinoma pluća. Za oboljenje je saznao u decembru 2017, ubrzo je potražio pomoć u jednoj nemačkoj klinici, gde se analize rade pet dana, ali mu je već trećeg saopšteno da neće moći da se izleči.

 

Foto: A. Stanković

 

 

Po povrtaku u Srbiju odlučio je da vreme koje mu je ostalo provede sa svoje troje dece, sinovima Mihajlom i Gavrilom i ćerkom Sunčicom.

 

 

- To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno s njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom... U petak oko dva po ponoći... Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela – ispričao je otac Nebojše Glogovca.

 

 

Porodicu Nebojše Glogovca tek u retkim prilikama možemo da vidimo u javnosti.

Gostujući u jednoj emisiji, supruga Nebojše Glogovca otkrila je šta bi volela da kaže svojoj ćerki o njenom ocu.

- Ja volim da odvajam njegov lik i delo od onoga što smo bili mi, ali naravno da bih bila srećna da ćerki kažem: Ovo je ulica koja nosi ime tvog tate. To bi bilo lepo. On to zaslužuje i sigurna sam da svi mislimo da mu to i pripada. Treba da odnegujemo bolje i trajnije vrednosti. On je heroj i legenda, važan primer mladim ljudima. Bio je to i ostao. Verujem da dobra dela žive - kazala je Milica Glogovac.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".