Пре пет година напустио нас је Небојша Глоговац. Прослављени глумац преминио је од тешког облика карцинома плућа. За обољење је сазнао у децембру 2017, убрзо је потражио помоћ у једној немачкој клиници, где се анализе раде пет дана, али му је већ трећег саопштено да неће моћи да се излечи.

 

Фото: А. Станковић

 

 

По повртаку у Србију одлучио је да време које му је остало проведе са своје троје деце, синовима Михајлом и Гаврилом и ћерком Сунчицом.

 

 

- То је било неколико сати пред Небојшину смрт. Тог поподнева, тог четвртка, он је био подоста у лошем стању. Требало је да прими и другу хемиотерапију. Уз њега је била његова супруга Милица. Она је била стално с њим. Све време. И ја сам био са њим. Сместили смо га у кревет и нисмо тада много причали. Сестре су му прикључиле терапију и ја сам отишао. Око осам увече Милица нам се јавила. Каже нам: Добро је поднео терапију, чак се и шалио са мном... У петак око два по поноћи... Болест је била јача. Нагла. За месец дана га нам је узела – испричао је отац Небојше Глоговца.

 

 

Породицу Небојше Глоговца тек у ретким приликама можемо да видимо у јавности.

Гостујући у једној емисији, супруга Небојше Глоговца открила је шта би волела да каже својој ћерки о њеном оцу.

- Ја волим да одвајам његов лик и дело од онога што смо били ми, али наравно да бих била срећна да ћерки кажем: Ово је улица која носи име твог тате. То би било лепо. Он то заслужује и сигурна сам да сви мислимо да му то и припада. Треба да однегујемо боље и трајније вредности. Он је херој и легенда, важан пример младим људима. Био је то и остао. Верујем да добра дела живе - казала је Милица Глоговац.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".