Legendarna glumica Milena Dravić svoju karijeru godinama je brižljivo gradila, a na glumačkom putu je sretala brojne mlade i neiskusne glumce i svima se trudila da pomogne koliko je to bilo moguće.

Tako je bilo i sa danas planetarno popularnim glumcem Bredom Pitom, koji je kao mlad 1988. godine zaigrao sa Milenom u filmu „Tamna strana Sunca“.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Tada niko nije mogao da zna da će on postati jedan od najtraženijih i najplaćenijih holivudskih imena, a Milena je bila tu da mu pomogne, jer kako je jednom prilikom rekla, bio je veoma uplašen. 

Film „Tamna strana Sunca“ je snimljen u režiji preminulog Bože Nikolića, a Bred Pit je za ulogu Rika, izabran u krugu od 400 kandidata u Americi.

U ovom ostvarenju Bred Pit igra mladića Rika Klejtona koji pati od retke bolesti kože, gde se uči važnim životnim lekcijama. Majku mu glumi Milena Dravić pored koje se od ostalih naših glumaca pojavljuju i Gorica Popović, Sonja Savić, kao i mnogi drugi.

Foto: Profimedia

 

 

Gorica Popović glumila je kućnu pomoćnicu Ninu, a prisetila se nedavno saradnje sa danas slavnim glumcem na početku njegove karijere:

- Bio je mlad, mršav i kao neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odigrao je sjajno tu ulogu dečaka koji ne sme da se izlaže sunčevim zracima. Došao je da se leči kod nekog našeg travara, a tu je pronašao i ljubav - izjavila je svojevremeno glumica.

Posle smrti Milene Dravić, reditelj Nikolić otkrio je kako je ona, kao tada najveća zvezda bivše Jugoslavije, prihvatila mladog američkog glumca.

Film je snimljen 1988. godine, ali je zbog izbijanja rata u bivšoj Jugoslaviji ostao nezavršen. Premijerno je prikazan tek 1997. godine. Kako su oni tada maestralno odigrali svoje uloge pogledajte u snimku koji sledi.