- Bila je u crkvi, kako se priča, da zapali sveće za zdravlje, pa je svratila do piljare da kupi voće, verovatno za decu. Dok je birala voće, monstrum joj je prišao s leđa i pucao glavu. Kakav čovek treba da bude neko da počini takav zločin - ovim rečima jedan građanin Pirota opisuje trenutke koji su prethodili strašnom ubistvu sugrađanke Sanje M. (47) kojoj je u najstrožem centru grada, ispred piljare na Trgu pirotskih oslobodilaca, u pešačkoj zoni, pucao u glavu bivši partner Miroslav Marković.

Ubica se nakon zločina sam predao policiji, a ceo Pirot i danas je bio u šoku posle tog bezumnog čina. Radnica piljare koja je bila na radnom mestu u vreme ubistva, danas nije došla na posao jer još uvek ne može da dođe sebi zbog šoka koji je doživela.

- Koleginica je bila unutra a Sanja je birala voće ispred piljare. Čulo se nešto, nalik pucnju, koleginica nije znala šta se desilo pa je istrčala. Videla je Sanju kako leži pa je isprva pomislila da se onesvestila jer joj je pao šećer. Međutim, kada je došla Hitna pomoć videlo se da je ubijena. Sanju znam od ranije, kupovala je tu kod nas, bila je jedna divna, kuturna i fina žena - kaže jedna od radnica u piljari ispred koje se desilo ubistvo.

Foto: Profimedia, Društvene mreže

 

Poznanici ubijene žene svedoče da je ona više puta prijavljivala nasilje.

- Sanja je bila jedno divno stvorenje, nemam reči da opišem njenu dobrotu. Najgore je što je taj koji je ubio bio takav da nije zasluživio uopšte da bude na slobodi. Pričalo se da je ona više puta prijavljivala da joj je pretio, i njoj i njenoj deci. Priča se da je pre dva dana došao kolima ispred njene radnje i da joj je prstom zapretio, pokazujući ispod grkljana. Sanja je prijavljivala pretnje i nije znala šta više da uradi. Ona se plašila šta bi Miroslav mogao da uradi, kako da ne strahujete ako preti i vama i deci, ali se nije nadala da će to i da uradi. Nažalost, nije imao ko da je zaštiti - pričaju u trgovačkom kvartu u kojem je Sanja imala prodavnicu cipela dugi niz godina.

Građani Pirota u šoku su posle ubistva kakvo se do sada nije desilo u tom gradu, a pogotovo jer je žena koja je bila meta proganjanja, više puta prijavljivala nasilnika.

Foto: Društvene mreže

 

- Mi smo nezaštićene, možemo samo da prijavljujemo nasilje, ali na kraju nema ko da nas zaštiti. Eto, žena je kupovala voće, priđe ludak s leđa i ubije je na sred ulice. Takve bih streljala odmah, bez da im se sudi - kaže jedna prolaznica u centru Pirota.

U zgradi u kojoj je stanovala ubijena žena, svi imaju samo reči hvale za nju.

- Jao, strašno, pa to je naša komšinica. Mi smo tu tek odnedavno, sreli smo je možda samo dva, tri puta ali je uvek bila fina, najsmejana i ljubazna. Uvek se javi kada prođe. Ne možemo da poverujemo da joj se to desilo - pričaju stariji supružnici koji žive u Sanjinoj zgradi.

Ubijena Sanja M. sahranjena je danas u 14 časova na Novom pazarskom groblju.

Foto: Društvene mreže

 

Metak je mogao da pogodi i neko dete

Piroćanci svedoče da je tragedija mogla da bude veća, da je zalutali metak pogodio još nekoga.

- To je pešačka zona. Tu uvek ima dece koja trčkaju i igraju se jer nema saobraćaja. Mogao je metak da rikošetira i da pogodi još nekog. Užas - kaže jedan Piroćanac.

Foto: Društvene mreže

 

Sin ubice se obesio pre godinu dana

Građani Pirota pričaju da je jedan od dvojice sinova osumnjičenog za ubistvo, prošle godine digao ruku na sebe.

- Priča se da su u kući stalno bile svađe i da više to nije mogao da podnese, nakon čega se obesio - kaže jedan Piroćanac.

(Blic)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".