Pre nekoliko godina Petra Divac je otvorila blog, gde piše o sebi, članovima porodice, tome da je usvojena, školovanju, kao i o tome kako vidi svet iz svoje perspektive.

Sada je rešila da pomogne onima koji su usvojeni, a imali su probleme u životu zbog te činjenice.

- Ja sam Petra Divac i ja sam usvojena! Odlučila sam da pokrenem projekat "Usvojeni za usvojene", zato što znam i na svojoj koži sam osetila različite probleme sa kojima se suočavamo mi koji smo usvojeni. Ako ste usvojeni i želite sa nama da podelite probleme sa kojima se vi suočavate ili prosto želite da vas neko čuje i razume, molim vas, pridružite se našoj grupi da u atmosferi podrške razmenimo iskustva! Nikada nije kasno za tražiti pomoć - poručila je Petra Divac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Divac (@ana_divac)

- Specijalni ljudi se mogu saosećati sa našim bolom, ali jedino nas mogu razumeti samo oni koji su osetili isti bol. Podrška takve vrste, kada je neko u stanju da vas stvarno čuje i razume, je sama po sebi isceljujuća. Godine nisu važne, osećaj koji nosimo u sebi i zajedničko iskustvo je ono što nas povezuje. Zato vas sve pozivamo da se prijavite u grupu podrške- "Petra Divac usvojeni za usvojene" - piše u opisu videa koji je na svoj Instargam profil postavila Ana Divac, Petrina majka.

BONUS VIDEO: