Ivana je imala priliku da sarađuje sa brojnim pevačima, ali njena prava slava kreće tek posle saradnje sa Marijom Šerifović kada je bila prateći vokal na Evroviziji u Helsinkiju.

Mnogi su je zapamtili zahvaljujući duetu koji je snimila sa kolegom Darkom Radovanovićem  " Ako je do mene". Ta pesma ju je dovela do samog vrha. 

Pevačica se sa Svetlanom Cecom Ražnatović upoznala 2006. godine, kada je pevala prateće vokale na "Ušću 1".

- Tražile su se devojke za bend i prateće vokale za "Ušće jedan", ali i za tu turneju. Mene je konkretno preporučio Boki klavijaturista. Došla sam zajedno sa Jelenom na audiciju kod Cece u kuću. Tu su bile probe sa bendom - priseća se Ivana Selakov.

- Ja sam trebala da spremim pesme, to sam i uradila i Ceca se oduševila. Ostalo je istorija. Mislim da sam je tada prvi put videla. Od starta mi je delovala preprirodno, normalno, jako ljubazna, jako normalna. Ja sam negde i mislila da je ona takva, ali me je tada samo uverila u to - otkrila je Ivana.

Ivana nikada neće zaboraviti osećaj na biti i pevanje pred 100. 000 ljudi. 

- Imala sam sreću da budem deo ogromnih manifestacjia poput Eurosonga, pevala sam kao deo predgrupe "Rolingstounsa" na Jazu, ali koncert sa Cecom je nešto što se nikad ne zaboravlja. To je samo tepih bez kraja. Meni će on zauvek ostati u sećanju kao jedan od najvećih spektakla kod nas - kaže Ivana, koja je otkrila da uvek ima malu tremu.

Ivana se i danas odazove kolegama da radi kao prateći vokal, jer smatra da je to vid kreativnog rada. Ona je nastupila oko 3.000 puta sa kolegama: 

- Pre nekoliko godina sam stala kod cifre od 3,500 nisam više brojala. Ja i dan danas jako volim da pevam prateće vokale, to je drugačiji vid kreativnog rada. Pevam i demo snimke, ali to baš retko. Konkretno, najviše me mole kada Ceci treba da prezentju pesmu, valjda zbog sličnog manira pevanja - kaže Ivana.

(Blic)

BONUS VIDEO: