Ивана је имала прилику да сарађује са бројним певачима, али њена права слава креће тек после сарадње са Маријом Шерифовић када је била пратећи вокал на Евровизији у Хелсинкију.

Многи су је запамтили захваљујући дуету који је снимила са колегом Дарком Радовановићем  " Ако је до мене". Та песма ју је довела до самог врха. 

Певачица се са Светланом Цецом Ражнатовић упознала 2006. године, када је певала пратеће вокале на "Ушћу 1".

- Тражиле су се девојке за бенд и пратеће вокале за "Ушће један", али и за ту турнеју. Мене је конкретно препоручио Боки клавијатуриста. Дошла сам заједно са Јеленом на аудицију код Цеце у кућу. Ту су биле пробе са бендом - присећа се Ивана Селаков.

- Ја сам требала да спремим песме, то сам и урадила и Цеца се одушевила. Остало је историја. Мислим да сам је тада први пут видела. Од старта ми је деловала преприродно, нормално, јако љубазна, јако нормална. Ја сам негде и мислила да је она таква, али ме је тада само уверила у то - открила је Ивана.

Ивана никада неће заборавити осећај на бити и певање пред 100. 000 људи. 

- Имала сам срећу да будем део огромних манифестацјиа попут Еуросонга, певала сам као део предгрупе "Ролингстоунса" на Јазу, али концерт са Цецом је нешто што се никад не заборавља. То је само тепих без краја. Мени ће он заувек остати у сећању као један од највећих спектакла код нас - каже Ивана, која је открила да увек има малу трему.

Ивана се и данас одазове колегама да ради као пратећи вокал, јер сматра да је то вид креативног рада. Она је наступила око 3.000 пута са колегама: 

- Пре неколико година сам стала код цифре од 3,500 нисам више бројала. Ја и дан данас јако волим да певам пратеће вокале, то је другачији вид креативног рада. Певам и демо снимке, али то баш ретко. Конкретно, највише ме моле када Цеци треба да презентју песму, ваљда због сличног манира певања - каже Ивана.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: