Užasne scene su obišle svet u subotu popodne, kada se Dragiša Gudelj, brat srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja, srušio na terenu u utakmici koju je njegova Kordoba igrala protiv Rasinga iz Ferola.

Igrao se 11. minut meča kada se Gudelj samo srušio na terenu, a narednih desetak minuta mu je pomoć ukazivana na terenu. Medicinske službe su uspele da reanimiraju srpskog igrača, a zatim su ga transportovale do bolnice.

Ovaj stresan događaj je svakako najviše pogodio njegovu porodicu, a otac Nebojša je juče i sišao na teren da bi se sam uverio u stanje njegovog sina. Upravo je Nebojša Gudelj dao izjavu za Republiku, u kojoj je izjavio da je stanje fudbalera Kordobe stabilno.

- Za sada je dobro, ali ostaje u bolnici do daljnjeg, dok se ne urade svi testovi i kontrole. Izvinite me, čujemo se ovih dana, ne mogu danas da pričam - izjavio je Nebojša Gudelj, otac srpskog reprezentativca, vidno potrešen jučerašnjim događajem.

Podsetimo, ranije tokom dana se oglasio i FK Kordoba, koji je takođe potvrdio da je Dragišino stanje stabilno.

Do kolapsa Gudelja došlo je zbog kardiorespiratornog zastoja, a nakon toga su lekari uspeli da ga povrate, iako su u jednom trenutku svi na stadionu, ali i na terenu, počeli da se hvataju za glavu.

Treba takođe napomenuti i da su medicinske službe vrlo brzo reagovale, ambulantna kola su se ekspresno pojavila na terenu, baš kao i lekarska ekipa pre toga, i uspele su da pruže pomoć našem igraču. Dragiša je u jednom trenutku, nakon reanimacije, želeo i da nastavi meč, ali mu to naravno nije bilo dopušteno.

U tom trenutku utakmice je bilo već 1:1, pošto su gosti poveli u 7, a domaći izjednačili u 9. minutu, ali je odlučeno da se zbog dramatične situacije utakmica ne nastavi dalje.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".