Ужасне сцене су обишле свет у суботу поподне, када се Драгиша Гудељ, брат српског репрезентативца Немање Гудеља, срушио на терену у утакмици коју је његова Кордоба играла против Расинга из Ферола.

Играо се 11. минут меча када се Гудељ само срушио на терену, а наредних десетак минута му је помоћ указивана на терену. Медицинске службе су успеле да реанимирају српског играча, а затим су га транспортовале до болнице.

Овај стресан догађај је свакако највише погодио његову породицу, а отац Небојша је јуче и сишао на терен да би се сам уверио у стање његовог сина. Управо је Небојша Гудељ дао изјаву за Републику, у којој је изјавио да је стање фудбалера Кордобе стабилно.

- За сада је добро, али остаје у болници до даљњег, док се не ураде сви тестови и контроле. Извините ме, чујемо се ових дана, не могу данас да причам - изјавио је Небојша Гудељ, отац српског репрезентативца, видно потрешен јучерашњим догађајем.

Подсетимо, раније током дана се огласио и ФК Кордоба, који је такође потврдио да је Драгишино стање стабилно.

До колапса Гудеља дошло је због кардиореспираторног застоја, а након тога су лекари успели да га поврате, иако су у једном тренутку сви на стадиону, али и на терену, почели да се хватају за главу.

Треба такође напоменути и да су медицинске службе врло брзо реаговале, амбулантна кола су се експресно појавила на терену, баш као и лекарска екипа пре тога, и успеле су да пруже помоћ нашем играчу. Драгиша је у једном тренутку, након реанимације, желео и да настави меч, али му то наравно није било допуштено.

У том тренутку утакмице је било већ 1:1, пошто су гости повели у 7, а домаћи изједначили у 9. минуту, али је одлучено да се због драматичне ситуације утакмица не настави даље.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".