Jelena Đoković je između ostalog poznata i po tome što u nezi kože koristi prirodne preparate zbog čega joj je koža prozračna i bez bora.

Nije pobornik filera i botoksa, a svojevremeno je otkrila i jedan trik koji pomaže da joj koža uvek izgleda zategnuto i negovano.

Prošle godine je na društvenim mrežama podelila post u kojem predlaže jogu za lice.

Foto: Profimedia

 

 

Pomoću tih vežbi tonus kože se dodatno poboljšava, plus ova vrsta vežbi je besplatna i možete ih raditi kod kuće.

Šta je u stvari joga za lice?

Na vašem licu ima 57 mišića koji tokom celog života ostaju uglavnom neaktivni i nećete naći nikakvu opremu u teretani koja bi vam pomogla da ojačate ili tonirate bilo koji od njih.

Ako ste revnosni u vežbanju svog tela, možete li da uradite istu stvar i za mišiće lica? Mnogi stručnjaci kažu da je to apsolutno moguće, sve dok ostanete dosledni i posvećeni praksi joge za lice.

Kao posledicu neaktivnih mišića lica dobijamo opuštenu kožu, pojavljuju nam se vrećice ispod očiju, podbradak, opuštene obraze i kapke i oslabljen tonus.

Mnogi ljudi zadržavaju napetost na svojim licima i joga lica može pomoći u ublažavanju te napetosti, navela je fizioterapeutkinja Sandra Gejl Frejna.

Ono što mišiće lica razlikuje od mišića tela jeste to da su kraći i tanji, što im omogućava da vrlo brzo reaguju na vežbe, što govori da ih vrlo brzo možemo ojačati.

Vežbanjem jačamo mišić, tonus, stimulišemo mišićno tkivo na obnovu, čime podstičemo zategnutost i elastičnost kože. Ono što je važno za vežbanje jeste kontinuitet, kao i kada oblikujemo telo.

Činjenica je da nekoliko dana vežbanja ne može da donese bitne rezultate, već samo promene koje se naziru. Zato je potrebno da vežbanje uvrstite u svakodnevnu rutinu i da istrajete u nameri da vam lice sija i zrači svežinom.

BONUS VIDEO: