Na delu između Starog Žednika i Subotice došlo je do lančanog sudara u kojem je učestvovalo čak 12 vozila, među kojima je bilo i kamiona.

Do nesreće je došlo usled jakog vetra koji je noseći zemlju i prašinu sa okolnih njiva stvorio peščanu oluju pa je vidljivost na tom delu puta bila minimalna. Srećom, nema stradalih, niti onih sa težim povredama, navodi se u medijskim napisima. Delom verovatno i zbog toga što se na licu mesta našao kvintet fudbalera TSC-a iz Bačke Topole, koji je pametnim potezom sprečio i veću katastrofu.

Pri povratku sa treninga petoricu fudbalera TSC-a (Goran Antonić, Ifet Đakovac, Josip Čalušić, Martin Mirčevski i Nenad Filipović) zatekao je stravičan prizor. Internetom se već proširio snimak koji je načinio jedan od fudbalera, na kojem se vidi kako kapiten ekipe Goran Antonić upravlja vozilom, te usporava prilikom nailaska na niz slupanih vozila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nakon što su videli o čemu se radi i brzo uvideli da opasnost još nije prošla, jer su nadolazili i drugi automobile, Antonić parkira automobil pored puta, obilazi na drugi kraj nesrećne kolone, posle čega on i saigrači istrčavaju na put da zaustave saobraćaj i pripomognu učesnicima ove nezgode.

- Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice od jačine vetra podigao oblak prašine od zemlje sa njiva pored puta, koji je toliko bio gust da iako smo smanjili brzinu zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz taj oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naleteo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo da bi se sklonili s puta sišli u kanal pored i probili se na drugu stranu na deo gde je vidljivost bila dobra odakle smo primetili da se drugi automobili približavaju i da nisu svesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna - kaže u izjavi za Mozzart Sport kapiten TSC-a Goran Antonić.

Ifet Đakovac se takođe nalazio u automobilu sa saigračima i sada se samo nada da će se svi povređeni brzo oporaviti.

- Kada smo se vraćali sa treninga naišli smo na peščanu oluju pa smo usporili i stali pored puta. Videli smo lančani sudar i čim smo izašli iz te oluje na čistinu izašli smo iz auta da zaustavimo vozila koja su dolazila, jer se ništa nije videlo i vozači nisu mogli ni da pretpostave šta se nalazi ispred njih. Nas je bilo petorica: Atnonić, Ćalušić, Filipović, Mirčevski i ja. Nadam se da smo bar malo ublažili katastrofu koja se desila. Želim brz oporavak svima koji su povređeni - naveo je ofanzivni vezista Đakovac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

BONUS VIDEO:

VLAHOVIĆ ZADAO UDARAC: Srbija vodi protiv Crne Gore

(Mocartsport)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".