На делу између Старог Жедника и Суботице дошло је до ланчаног судара у којем је учествовало чак 12 возила, међу којима је било и камиона.

До несреће је дошло услед јаког ветра који је носећи земљу и прашину са околних њива створио пешчану олују па је видљивост на том делу пута била минимална. Срећом, нема страдалих, нити оних са тежим повредама, наводи се у медијским написима. Делом вероватно и због тога што се на лицу места нашао квинтет фудбалера ТСЦ-а из Бачке Тополе, који је паметним потезом спречио и већу катастрофу.

При повратку са тренинга петорицу фудбалера ТСЦ-а (Горан Антонић, Ифет Ђаковац, Јосип Чалушић, Мартин Мирчевски и Ненад Филиповић) затекао је стравичан призор. Интернетом се већ проширио снимак који је начинио један од фудбалера, на којем се види како капитен екипе Горан Антонић управља возилом, те успорава приликом наиласка на низ слупаних возила.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Након што су видели о чему се ради и брзо увидели да опасност још није прошла, јер су надолазили и други аутомобиле, Антонић паркира аутомобил поред пута, обилази на други крај несрећне колоне, после чега он и саиграчи истрчавају на пут да зауставе саобраћај и припомогну учесницима ове незгоде.

- Враћали смо се са тренинга када се у близини Суботице од јачине ветра подигао облак прашине од земље са њива поред пута, који је толико био густ да иако смо смањили брзину замало и ми нисмо учествовали у судару. Кроз тај облак прашине пробали смо да се пробијемо на другу страну пута кад је камион налетео на један од аутомобила који се налазио на средини пута. Тада смо да би се склонили с пута сишли у канал поред и пробили се на другу страну на део где је видљивост била добра одакле смо приметили да се други аутомобили приближавају и да нису свесни да је испред њих судар. Истрчали смо из аута и почели да их заустављамо, након чега смо позвали хитну помоћ, ватрогасце и полицију. Вратили смо се до места несреће и испитивали људе да ли су добро и да ускоро стиже хитна - каже у изјави за Моззарт Спорт капитен ТСЦ-а Горан Антонић.

Ифет Ђаковац се такође налазио у аутомобилу са саиграчима и сада се само нада да ће се сви повређени брзо опоравити.

- Када смо се враћали са тренинга наишли смо на пешчану олују па смо успорили и стали поред пута. Видели смо ланчани судар и чим смо изашли из те олује на чистину изашли смо из аута да зауставимо возила која су долазила, јер се ништа није видело и возачи нису могли ни да претпоставе шта се налази испред њих. Нас је било петорица: Атнонић, Ћалушић, Филиповић, Мирчевски и ја. Надам се да смо бар мало ублажили катастрофу која се десила. Желим брз опоравак свима који су повређени - навео је офанзивни везиста Ђаковац.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

БОНУС ВИДЕО:

ВЛАХОВИЋ ЗАДАО УДАРАЦ: Србија води против Црне Горе

(Моцартспорт)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".