Postupak za uklanjanje svežih mrlja od dezodoransa:

Mali peškir umočite u hladnu vodu pa ga iscedite. Stavite na njega nekoliko kapi deterdženta, ali nemojte preterivati da vam kasnije ne bi ostale mrlje od deterdženta. Lagano protrljajte mrlju kako bi se stvorila pena. Nežno trljajte dok mrlja od dezodoransa ne nestane. Potom peškir isperite i njime prebrišite odeću kako biste uklonili ostatke deterdženta.

Ako želite odmah da obučete taj komad, suzdržite se od sušenja mokrog dela fenom za kosu. Nikada se deo odeće zamrljan dezodoransom ne tretira vrućim vazduhom ili peglom. Kombinacija ostataka hemikalija i toplote mogla bi da uništi tkaninu.

Foto: Profimedia

 

Uklanjanje starih mrlja

Antiperspiranti znaju da se natalože na odeći, posebno ako se redovnim pranjem ne uklone sve čestice zalepljene za tkaninu. I tu pomaže deterdžent za pranje posuđa, ali postupak je nešto drugačiji.

Deterdžent se nanosi direktno na suvu mrlju i nežno se, pre pranja, protrlja starom četkicom za zube. Moguće je da ćete morati ovaj postupak da ponovite nekoliko puta pre nego što tvrdokorna mrlja nestane.

Foto: Profimedia

 

Najčešće greške kod nanošenja dezodoransa

Nanošenje dezodoransa odmah nakon tuširanja je greška koju radi veoma veliki broj ljudi, jer nam je svima nekako logično da nakon tuširanja stavimo dezodorans, ali zapravo logike u tome nema. Naime, vlažna koža teško apsorbuje bilo šta, a posebno dezodorans, pa veći deo njega zapravo završi na odeći.

Stručnjaci preporučuju stavljanje dezodoransa u večernjim satima, a ne ujutru, odmah nakon buđenja, jer tako ima dugotrajniji učinak.

Takođe, trebalo bi pričekati da se dezodorans, nakon nanošenja, osuši na koži, i tek tada treba početi sa oblačenjem. 

BONUS VIDEO: