Jutros je odveden u operacionu salu, gde bi trebalo da bude operisan.

Advokat Vladimir Tufegdžić za „Makfaks” potvrđuje informaciju i ističe da je reč o složenoj intervenciji koja je rizična i opasna po život.

- Posle obavljenih svih lekarskih pregleda, danas u Univerzitetskoj klinici za hirurške bolesti Sveti Naum Ohridski Skoplje, Bojanu Jovanovskom obavlja se hirurška intervencija od strane tima od više specijalista – hirurga. Reč je o izuzetno složenoj hirurškoj intervenciji koja je veoma rizična i opasna po život, na čije su posledice više puta pismeno ukazivali lekari specijalisti u okruženju - kaže za „Makfaks“ advokat Tufegdžić.

Foto: Jutjub printskrin

 

Da će do operacije doći još mesecima nagovestili su Jovanovski i njegov pravni tim. Zahtevali su human tretman i uvažavanje mišljenja lekara iz bolnice "Sveti Naum Ohridski Skoplje" koji su prepisali terapiju i rekli da se stanje ne može izlečiti u zatvorskim uslovima. Advokat Tufegdžić je istakao da je operacija mogla da se izbegne da su nadležni organi, odnosno Krivični sud i Uprava za izvršenje sankcija pravilno postupili.

Upitan o očekivanom ishodu i koliko će operacija trajati, advokat ističe: - Zbog složenosti, karaktera i ozbiljnosti celokupne situacije, u ovom trenutku ne mogu da dele više informacija.

BONUS VIDEO: