Јутрос је одведен у операциону салу, где би требало да буде оперисан.

Адвокат Владимир Туфегџић за „Макфакс” потврђује информацију и истиче да је реч о сложеној интервенцији која је ризична и опасна по живот.

- После обављених свих лекарских прегледа, данас у Универзитетској клиници за хируршке болести Свети Наум Охридски Скопље, Бојану Јовановском обавља се хируршка интервенција од стране тима од више специјалиста – хирурга. Реч је о изузетно сложеној хируршкој интервенцији која је веома ризична и опасна по живот, на чије су последице више пута писмено указивали лекари специјалисти у окружењу - каже за „Макфакс“ адвокат Туфегџић.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Да ће до операције доћи још месецима наговестили су Јовановски и његов правни тим. Захтевали су хуман третман и уважавање мишљења лекара из болнице "Свети Наум Охридски Скопље" који су преписали терапију и рекли да се стање не може излечити у затворским условима. Адвокат Туфегџић је истакао да је операција могла да се избегне да су надлежни органи, односно Кривични суд и Управа за извршење санкција правилно поступили.

Упитан о очекиваном исходу и колико ће операција трајати, адвокат истиче: - Због сложености, карактера и озбиљности целокупне ситуације, у овом тренутку не могу да деле више информација.

БОНУС ВИДЕО: