Naime, Vasilije je krajem januara pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora jer je 2018. nožem ubio konobara Stefana Lazarevića (26) u kafani kod Obrenovca, samo zato što ovaj nije hteo da mu da piće posle fajronta! U trenutku kad je ranjen s bratom, Vasilije je čekao poziv na izdržavanje zatvorske kazne.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Vasilije i Miloš su prekjuče šetali ulicom u centru Obrenovca, kad im je prišao napadač i pucao im u noge, nakon čega je pobegao.

- Vasilije je upucan u koleno, a njegov brat Miloš u potkolenicu i natkolenicu. Oni su nakon pucnjave uspeli da pobegnu do naselja Rojkovac u Obrenovcu, gde su pozvali jednog prijatelja koji ih je autom prevezao do Doma zdravlja. Oba brata su odbila saradnju s policijom, a jedan od njih je rekao da ima zakonsko pravo da ćuti o ranjavanju - objašnjava izvor Informera.

Inače, ranjena braća od ranije su poznata policiji. Vasilije je presudom Apelacionog suda krajem januara osuđen zbog ubistva konobara, kog je 23. decembra 2018. ubo nožem u srce u kafani u selu Stubline, nadomak Obrenovca.

Kako su mediji tada pisali, Vasilije je bio pijan i najpre se zakačio sa obezbeđenjem kafane.

- Tokom meteža potegao je nož i stavio ga jednom radniku obezbeđenja pod grlo. Međutim, uspeli su da ga smire gosti koji su ga poznavali. Za kratko vreme sve je izgledalo kao da će se na tome završiti, ali Vasilije je oko tri sata posle ponoći opet podivljao - rekao je naš izvor, i dodao:

- Kad mu je osoblje kafane reklo da moraju da zatvore lokal i da ne može više da naruči piće, obesni mladić je nasrnuo na nesrećnog Stefana Lazarevića, koji je radio za šankom. Potegao je nož i više puta ga ubo nožem u leđa i grudi, od čega je ubod u srce bio koban.

Kada je Stefan pao, u lokalu je nastala panika i ubica je mirno išetao, a Lazarevića su rođaci, kod kojih je radio u kafani, odvezli u Dom zdravlja. Nažalost, nije mu bilo spasa.

Vasilije je u međuvremenu otišao kući i legao je da spava, a policajci su ga digli iz kreveta i priveli u stanicu. Pravosnažno je osuđen 20. januara, dok su Lazerevići obeležavali slavu Svetog Jovana.
Što se tiče Vasilijevog brata Miloša, on je ranije hapšen zbog droge i razbojništava, piše Informer.

Stefanova ćerka nije upoznala oca

Stefan Lazarević je ubijen kad mu je supruga bila trudna, a njegova ćerka sada ima četiri godine. Stefanovi roditelji nekoliko puta su se oglašavali u medijima i svaki put su naglasili da skoro svakodnevno u prolazu viđaju ubicu njihovog sina jedinca.

- U pritvoru je proveo dve godine i tri meseca, a onda je u martu 2021. pušten i od tada je na slobodi. Viđamo ga često u prolazu, to nam mnogo teško pada. I prvostepenu i pravosnažnu presudu je dočekao na slobodi. Zamislite samo, kako bi ste se osećali da je ubica vašeg sina na slobodi, i to u komšiluku - rekao je u februaru Stefanov otac Goran, nakon što je Vasilije pravosnažno osuđen

Niz obračuna u Obrenovcu

Podsetimo, pucnjava na braću samo je poslednji u nizu vatrenih obračuna u Obrenovcu, gde je kriminal evidentno u porastu. Pre ove pucnjave, 11. marta ove godine, D. S. (47) je ubio svog poznanika C. LJ. (71), navodno zbog zelenaškog duga. Policija je uhapsila osumnjičenog ali tek nakon što je ovaj sam ušetao u policijsku stanicu i ispričao šta je uradio.

Mesec dana pre toga, početkom februara, u obrenovačkom naselju Rvati muškarac D. K. (29) je naoružan pištoljem pucao na komšiju zbog preglasne muzike, ali ga nije pogodio.

Krajem 2022. bilo je još nekoliko pucnajva u gradu, uglavnom nerasvetljenih, i to zbog neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima.

BONUS VIDEO:

JEZIVA TUČA "DELIJA" I "GROBARA" NA NOVOM BEOGRADU: Napadnuti dok su igrali košarku

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".