Наиме, Василије је крајем јануара правоснажно осуђен на 12 година затвора јер је 2018. ножем убио конобара Стефана Лазаревића (26) у кафани код Обреновца, само зато што овај није хтео да му да пиће после фајронта! У тренутку кад је рањен с братом, Василије је чекао позив на издржавање затворске казне.

Како сазнајемо од извора из истраге, Василије и Милош су прекјуче шетали улицом у центру Обреновца, кад им је пришао нападач и пуцао им у ноге, након чега је побегао.

- Василије је упуцан у колено, а његов брат Милош у потколеницу и натколеницу. Они су након пуцњаве успели да побегну до насеља Ројковац у Обреновцу, где су позвали једног пријатеља који их је аутом превезао до Дома здравља. Оба брата су одбила сарадњу с полицијом, а један од њих је рекао да има законско право да ћути о рањавању - објашњава извор Информера.

Иначе, рањена браћа од раније су позната полицији. Василије је пресудом Апелационог суда крајем јануара осуђен због убиства конобара, ког је 23. децембра 2018. убо ножем у срце у кафани у селу Стублине, надомак Обреновца.

Како су медији тада писали, Василије је био пијан и најпре се закачио са обезбеђењем кафане.

- Током метежа потегао је нож и ставио га једном раднику обезбеђења под грло. Међутим, успели су да га смире гости који су га познавали. За кратко време све је изгледало као да ће се на томе завршити, али Василије је око три сата после поноћи опет подивљао - рекао је наш извор, и додао:

- Кад му је особље кафане рекло да морају да затворе локал и да не може више да наручи пиће, обесни младић је насрнуо на несрећног Стефана Лазаревића, који је радио за шанком. Потегао је нож и више пута га убо ножем у леђа и груди, од чега је убод у срце био кобан.

Када је Стефан пао, у локалу је настала паника и убица је мирно ишетао, а Лазаревића су рођаци, код којих је радио у кафани, одвезли у Дом здравља. Нажалост, није му било спаса.

Василије је у међувремену отишао кући и легао је да спава, а полицајци су га дигли из кревета и привели у станицу. Правоснажно је осуђен 20. јануара, док су Лазеревићи обележавали славу Светог Јована.
Што се тиче Василијевог брата Милоша, он је раније хапшен због дроге и разбојништава, пише Информер.

Стефанова ћерка није упознала оца

Стефан Лазаревић је убијен кад му је супруга била трудна, а његова ћерка сада има четири године. Стефанови родитељи неколико пута су се оглашавали у медијима и сваки пут су нагласили да скоро свакодневно у пролазу виђају убицу њиховог сина јединца.

- У притвору је провео две године и три месеца, а онда је у марту 2021. пуштен и од тада је на слободи. Виђамо га често у пролазу, то нам много тешко пада. И првостепену и правоснажну пресуду је дочекао на слободи. Замислите само, како би сте се осећали да је убица вашег сина на слободи, и то у комшилуку - рекао је у фебруару Стефанов отац Горан, након што је Василије правоснажно осуђен

Низ обрачуна у Обреновцу

Подсетимо, пуцњава на браћу само је последњи у низу ватрених обрачуна у Обреновцу, где је криминал евидентно у порасту. Пре ове пуцњаве, 11. марта ове године, Д. С. (47) је убио свог познаника Ц. Љ. (71), наводно због зеленашког дуга. Полиција је ухапсила осумњиченог али тек након што је овај сам ушетао у полицијску станицу и испричао шта је урадио.

Месец дана пре тога, почетком фебруара, у обреновачком насељу Рвати мушкарац Д. К. (29) је наоружан пиштољем пуцао на комшију због прегласне музике, али га није погодио.

Крајем 2022. било је још неколико пуцнајва у граду, углавном нерасветљених, и то због нерашчишћених рачуна у криминалним пословима.

БОНУС ВИДЕО:

ЈЕЗИВА ТУЧА "ДЕЛИЈА" И "ГРОБАРА" НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Нападнути док су играли кошарку

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".