Средњошколка Ј. Ћ. (18) из Чачка ухапшена је са још двојицом младића, М. Ђ. (25) и И. Ш. (33), у селу Пријановићи код Пожеге, а прави шок је уследио када је у њиховом аутомобилу "ауди А3" полиција пронашла два пиштоља, оквире са 20 метака, ножеве, панцир и вагицу за прецизно мерење.

Како пише Курир, "ауди А3" чачанских таблица, за чијим воланом је био један од ухапшених мушкараца, док је атрактивна тинејџерка са другим осумњиченим била путница, 31. марта је зауставила саобраћајма полиција због прекршаја.

Контрола саобраћаја

- "Ауди" је непрописно претицао, а саобраћајци који су контролисали сапбраћај су сигнализирали возачу да се заустави. Сустигли су "ауди" у месту Гугаљ на граници између Пожеге и Чачка - наводи извор из истраге:

- Приликом претреса, код девојке су нађена два пиштоља без серијског броја са два оквира и са укупно 20 метака, као и вагица за мерење. Она је одмах приведена у просторије ПС Пожега, а мушкарци који су били у аутомобилу, искористили су прилику и побегли су са лица места "аудијем".

Фото: Друштвене мреже

 

Полицајци су одмах алармирали колеге, а одбегли Чачани М. Ђ. и И. Ш. су убрзо пронађени од стране полицијских службеника ПИ Чачак, а затим доведени у просторије полицијске станице Пожега.

- Даљим претресом возила пронађена су још два ножа и један панцир, који су такође одузети. Приликом саслушања они су се бранили ћутањем, осим што је возач рекао: "Ја сам само возио". Истрага је у току - каже саговорник и додаје да се троје ухапшених терете за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву, као и кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Вест о хапшењу младе Чачанке Ј. Ћ. шокирало је јавност у граду на Морави. Пријатељи породице ухапшене тинејџерке кажу да су у сви запрепашћени и да никоме није јасно одакле она у Пријановићима, када је за то време требало да буде у школи на настави.

Фото: Друштвене мреже

 

Породица за пример

- Она је из функционалне и породице за пример. Девојчица иде у средњу школу, тек што је напунила 18 година. Поред ћерке имају још деце, једно од њих је освојило све могуће награде из области науке. Чачак је мали град и брзином светлости се пронела вест са ким је она била у ауту и никоме није јасно шта ће она с том двојицом, јер она уопште није из те приче - испричала је породична пријатељица ухапшене Ј. Ћ за Курир.

Како је додала, реч је о вредним и узорним Чачанима који поштено зарашују свој хлеб.

- Сви смо уверени да јој је намештено. Уосталом, чим није бежала од полиције, није се ни плашила контроле. Уверени смо да за оружје у аутомобилу није ни знала - испричала је ова Чачанка.

Фото: Друштвене мреже

 

Младе и лепе, али иза решетака!

Хапшење тинејџерке из Чачка само је још један случај хапшења једва пунолетних и младих студенткиња које су лишене слободе због криминала. Па је тако 14. марта ухапшена студенткиња из Брчког Азра Ш. (22) и то по потерници коју је за њом расписала Србија због сумње да је била саучесник у убиству Никшићанина Ранка Радошевића, званог Ранко Ескобар у београдском насељу Рушањ.

- Поред Азре Ш. и још двојице осумњичених из Србије, лисице на руке стављене су и њеном дечку Марку Пјановићу, иначе вођи навијача Партизана из Брчког, који је на саслушању све детаљно испричао како и због чега је дошло до убиства као и ко га је наручио - подсећа извор и додаје да је том приликом ухапшена и тинејџерка (17) из Србије која је била у стану у ком су били ухапшени егзекутори Ескобара.

Фото: Друштвене мреже

 

- Њој је одређен притвор до 30 дана због сумње да је кључан сведок у истрази овог убиства, обзиром да се сумња да је била упућена у све и радила логистику ликвидације.

Само дан после тога ухапшена је и Ј. М. (20) тенисерка и ученица средње школе јер је полиција у "смарту" којим је дошла са Копаоника нађено осам килограма марихуане у црној торби. Она се на саслушању бранила ћутањем и одређен јој је једномесечни притвор.

Фото: Друштвене мреже

 

БОНУС ВИДЕО:

НОВОСТИ НА МЕСТУ ГДЕ СУ НАЂЕНА ДВА ЛЕША: Тела мушкарца и жене у фази распадања у стану у Зрењанину

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".