- Danas nad severnim predelima regiona pretežno sunčano i još malo toplije uz promenljivu oblačnost, dok će nad središnjim, a posebno istočnim delovima regiona i dalje biti povremene kiše ili pljuskova, sneg ponegde preko 800 nadmorske visine. Dnevni maksimum u ponedeljak od +6 ponegde nad jugoistoku do oko +16 ponegde na severu regiona. Danas će vetar biti slab, dok će sutra biti umernen, na istoku regiona povremeno i pojačan, severozapadni - napisao je Čubrilo.

- Od utorka do četvrtka uveče malo do umereno oblačno, i osetno toplije. Samo je u noći ka sredi moguće prolazno naoblačenje ponegde uz kišu ali bez bitnog uticaja na temperaturu vazduha. Dnevni maksimum od +12 do +20, a u četvrtak na istoku regiona ponegde i do oko +25 stepeni Celzijusa. U četvrtak krajem dana do zapadnih, jugozapadnih, a kasnije i središnjih delova regiona stiže hladan font donoseći kišu, pljuskove, i okretanje vera na severozapadni smer uz zahlađenje. Ispred fronta vetar će biti južni, a duž Jadana je moguć jak jugo.

Kiša i grmljavina

- U petak će se hladan front premeštati dalje na istok donoseći kišu, grmljavinske pljuskove uz okretanje vetra na severozapadni smer i zahlađenje te je preko 900 nadmorske visine moguća i pojava snega. Dnevni maksimum u petak od oko +6 na severozapadu do oko +16 na jugoistoku regiona gde će front stići krajem dana - najavio je Čubrilo.

 

 

Novo pogoršanje za vreme praznika

- U subotu kratkotrajna stabilizacija uz promenljivu oblačnost i dnevni maksimum od +10 do +16 stepeni Celzijusa, dok je od nedelje moguće novo pogoršanje uz kišu i pljuskove nad većim delom regiona, a usledilo bi i novo, manje, zahlađenje. Stabilnije i ponovo malo toplije vreme je moguće posle 19. aprila - zaključio je meteorolog.

BONUS VIDEO:

Šapić: Nova platforma javnog prevoza po znatno nižim cenama

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".