NJihova mama Kejli Šof postavila je ovaj video na Jutjub, gde je video dostigao više od 12 miliona pregleda. Međutim, neki korisnici Jutjuba izrazili su svoju skeptičnost po pitanju okolnosti koje su dovele do incidenta - posebno zato što su fioke komode bile prazne a ugao sigurnosne kamere bio usmeren na komodu, a ne na krevet dečaka.

- U suštini, možete reći da su prilično aktivni, tako da činimo sve što možemo da budemo sigurni da možemo da budemo čisti - rekao je tata Riki Šof u emisiji "Dobro jutro Ameriko". - Kada bi ušli u fioke, razbacali bi svu odeću koju smo imali u fiokama i izbacili je . Tako da smo odlučili da je najlakše da ispraznimo fioke i stavimo njihovu odeću u ormar.

Riki Šof je istakao da su kamere svuda u porodičnoj kući u Oremu, Juta. On inače i radi prodavnici sigurnosnih kamera.

- One su montirane na zid i fiksirane tako da se ne pomeraju - rekao je on. "Ne pomeramo ih. Tu je njihovo mesto."

Kejli Šof rekla je da nije čula momenat kada je komoda pala, ali je sve videla na kameri.

- Nisam ništa čula pa sam otišla do telefona, pogledala u kameru, a komoda je padala ravno i nigde nisam videla nijednu decu - rekla je ona.

- Bila sam izbezumljena, pa sam otrčala dole, naglo otvorila vrata, a oni su stajali u uglu i igrali se lepo kao da se ništa nije dogodilo - dodala je ona.

Šofovi su rekli da im je srce "palo" nakon što su videli snimak Boudija kako spasava Broka.

Na snimku se vidi kako se braća igradu na komodi kada se ona prevrće, pritiskajući jednog od njih ispod boka. Boldi 

Momci su viđeni kako se igraju u komodi kada se prevrnula, pričvršćujući Broka ispod. Na snimku se vidi kako Boudi pokušava da gurne težak nameštaj sa obe strane, ali se nije pomerao.

Oba dečaka prošla nepovređena.

Šofovi su tada za ABC NJuz rekli da nisu shvatili neverovatan podvig svog sina sve dok nisu pregledali snimak nadzora.

Kejli Šof je rekla da je pričvrstila komoda za zid nakon što je pogledala video. Kasnije je ohrabrivala druge roditelje da preduzmu iste mere predostrožnosti.

BONUS VIDEO: