Mima Karadžić je pre par dana boravio u Sarajevu, gde je na sceni Narodnog pozorišta zajedno sa Draganom Bjelogrlićem odigrao hit predstavu "Let iznad kukavičjeg gnezda".

Foto: ATA images

 

 

Nakon predstave, glumci su iskoristili vreme i za uživanje u Sarajevu. Oni su bili gosti Darija Delibašića, sina legendarnog sportiste Mirze Delibašića, u čijem su restoranu ujedno proslavljali uspeh predstave. U jednom trenutku, verovatno pod dejstvom alkohola i sa čašom vina u ruci, Milutin Mima Karadžić je uzeo mikrofon i pred okupljenima ismevao prvog predsednika Republike Srpske koji zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini izdržava doživotnu kaznu zatvora u Velikoj Britaniji.

 

Foto: Jutjub printskrin/ RTRS vijesti

 

 

- Gradonačelnik Sarajeva mi je predložio da budem počasni građanin ovog grada, a ja sam rekao da bi to bilo divno jer bi tako jedan Karadžić na kulturan način ušao u Sarajevo - rekao je i počeo da se smeje kao i ostali koji su mu pravili društvo u ovom restoranu. Uz aplauz koji je zbog izgovorenog dobio, nastavio je te podigao čašu.

- U to ime, ljudi, nek ste vi meni živi i zdravi. Ja Sarajevo volim i Sarajevo mene voli - rekao je on, čime je ćerku prvog predsednika Republike Srpske izrevoltirao. Ona je na svom Tviter nalogu oplela po glumcu ističući da treba da ga bude sramota.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Kad je ovo smeće od celog Sarajeva imalo samo Radovana i nas, nije nam izlazio iz kuće. Pozajmljivao je pare i garderobu, a nikad vraćao, lečio i operisao, dovodio kurve i alkose i pozivao se na Radovana gde je stigao, i u Sarajevu, i u Beogradu, Nikšiću - nije ulazio kulturno. Naprotiv - napisala je na Tviteru dr Sonja Jovićević Karadžić.

BONUS VIDEO: