Milanovi roditelji su u tom periodu živeli sa sestrom u Kosovskoj Kamenici, a glumac je strahovao za njihovu bezbednost: 

- To je bila ozbiljna prekretnica u mom životu. Moji su živeli sa mojom mlađom sestrom u Kamenici, a dešavalo se da se u njihovoj zgradi na prvom spratu jedan dan postavi eksploziv pa eksplodira, pa sledeće nedelje se baci bomba. Kad sam to čuo odmah sam im rekao: "LJudi, smesta napuštate Kosovo, ne zanima me ni patriotizam ni ništa, jer ako neko od vas pogine ne treba mi ni Kosovo ni ništa drugo, najbitnija mi je porodica- kazao je Milan Vasić jednom prilikom.

 

 

Tada su odlučili da se presele u Vranje: 

- Oni odluče da dođu u Vranje kod komšije Zafirovića. Kuća na dva sprata, tu su živele četiri porodice, sve su sobe izmalterisane i to je to. Svaka soba je bila pet sa četiri, i svaka porodica je živela u jednoj sobi. Nas je bilo petoro, a najmanja porodica je brojala njih četvoro. Imali smo samo jedno kupatilo u kući na nas sve. Tu smo živeli jedno dve godine - dodao je on tada.

- Ispod nas je bio podrum i vuklo je hladno zimi odozdo, imali smo šporet i jedno 4, 5 tepiha i ugaonu i sad da me pitaš kako smo mi spavali nemam pojma. Bila je mnogo teška situacija, ali smo mi toliko pevali i bili veseli. Išli smo u Crveni krst po hranu, jeli pomorandže i špagete i to mi je preselo, ali nijedan detalj mi nije bio ružan - istakao je on.

Iako je bilo teško, vrlo lepo su živeli i bili su zadovoljni. Najvažnije posle svega jeste da se formiralo jedno lepo prijateljstvo: 

- Koliko god to čudno zvučalo, lepo smo živeli, sačuvali smo vedrinu i stalno pevali. I dan-danas lomimo kolač za slavu sa zim Zafirovićem, toliko smo mu zahvalni da je to neopisivo - ispričao je tad za "K1" Vasić, koji godinama živi u Beogradu. 

 

 

Podsetimo, Milan Vasić je u rodnoj Kosovskoj Kamenici završio osnovnu i srednju školu. Trenirao je fudbal i rukomet i igrao je i pevao u lokalnom kulturno-umetničkom društvu. Tako je i otkriven njegov talenat za glumu.

BONUS VIDEO: