Čovek star 85 godina, Endrju Lester, optužen je za napad vatrenim oružjem, naveo je okružni tužilac Zakari Tompson. Na pitanje da li je napad rasno motivisan, Tompson je rekao da nema takvih indicija u optužnici, prenosi Glas Amerike.

Foto: Tanjug/AP

 

- Razumemo koliko su ljudi frustrirani, ali vas uveravam da krivično-pravni sistem radi i nastavljamo da radimo - rekao je tužilac.

Lokalna zajednica, demokratski poslanici i zastupnik Jarlove porodice traže istinu i pravdu i pitaju se da li je rasa imala ulogu u pucnjavi.

Foto: Tanjug/AP

 

Demonstranti u Misuriju okupili su se ispred većnice Kanzas Sitija, tražeći pravdu. U međuvremenu, Rafl Jarl je pušten iz bolnice nakon što je upucan u glavu i u ruku.

Kanzas siti star objavio je da je 16-godišnjak Ralf Jarl hospitalizovan noć pošto je ranjen kada je krenuo da iz kuće prijatelja pokupi mlađu braću.

Policija navodi da je greškom otišao na vrata druge kuće i da je tamo je upucan.

Policija nije objavila sa koliko je metaka ranjen, niti stepen povreda. Rečeno je samo da je u stabilnom stanju, iako je policija u prvom saopštenju navela da ima povrede opasne po život.

 

 

 

 

Rasa napadača takođe nije bila objavljena, ali je advokat koji se bori za prava crnaca Ben Kramp kazao da je napadač verovatno belac.

Foto: Tanjug/AP

 

Nadležni istražuju da li je napadač reagovao u skladu sa zakonima koji u Misuriju dozvoljavaju građanima da se brane ako osete da su napadnuti.

BONUS VIDEO:

HILJADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA: Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".