Uskrs je prošao, dobro ste se zabavili kuckajući se jajima sa ukućanima i šta sad? Kako da potrošite sva ona koja su ostala?

Pravili ste sendviče, salate... a evo još jednog odličnog načina da iskoristite kuvana uskršnja jaja i skuvate toplo predjelo. Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena.

Sastojci:

  • 4 kuvana jaja
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so i biber
  • bosiljak, peršun i origano

Foto: Jutjub printskrin/SEVAT RECIPES

 

Priprema:

U zagrejanom ulju prodinstajte iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pire i seckani paradajz, i kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu. Dodajte kuvana jaja i kuvajte još nekoliko minuta da se fino zagreju.

Poslužite toplo uz kriške hleba.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO:

PRAVNIK IZ ŠVEDSKE POBEDNIK TUCANIJADE: U Mokrinu održano 33. takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".