Uskrs je prošao, dobro ste se zabavili kuckajući se jajima sa ukućanima i šta sad? Kako da potrošite sva ona koja su ostala?
Pravili ste sendviče, salate... a evo još jednog odličnog načina da iskoristite kuvana uskršnja jaja i skuvate toplo predjelo. Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena.
Sastojci:
- 4 kuvana jaja
- 1 konzerva seckanog paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- so i biber
- bosiljak, peršun i origano
Priprema:
U zagrejanom ulju prodinstajte iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pire i seckani paradajz, i kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu. Dodajte kuvana jaja i kuvajte još nekoliko minuta da se fino zagreju.
Poslužite toplo uz kriške hleba.
(Stvar ukusa)
Pročitajte još
BONUS VIDEO:
PRAVNIK IZ ŠVEDSKE POBEDNIK TUCANIJADE: U Mokrinu održano 33. takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".