Ускрс је прошао, добро сте се забавили куцкајући се јајима са укућанима и шта сад? Како да потрошите сва она која су остала?
Правили сте сендвиче, салате... а ево још једног одличног начина да искористите кувана ускршња јаја и скувате топло предјело. Комбинација киселог парадајз соса, ароматичних зачина и "неутралних" јаја је савршена.
Састојци:
- 4 кувана јаја
- 1 конзерва сецканог парадајза
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 кашика парадајз пиреа
- со и бибер
- босиљак, першун и оригано
Припрема:
У загрејаном уљу продинстајте исецкани црни и бели лук. Додајте парадајз пире и сецкани парадајз, и кувајте док се сос не згусне. Зачините по укусу. Додајте кувана јаја и кувајте још неколико минута да се фино загреју.
Послужите топло уз кришке хлеба.
(Ствар укуса)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО:
ПРАВНИК ИЗ ШВЕДСКЕ ПОБЕДНИК ТУЦАНИЈАДЕ: У Мокрину одржано 33. такмичење у куцању васкршњим јајима
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".