Ускрс је прошао, добро сте се забавили куцкајући се јајима са укућанима и шта сад? Како да потрошите сва она која су остала?

Правили сте сендвиче, салате... а ево још једног одличног начина да искористите кувана ускршња јаја и скувате топло предјело. Комбинација киселог парадајз соса, ароматичних зачина и "неутралних" јаја је савршена.

Састојци:

  • 4 кувана јаја
  • 1 конзерва сецканог парадајза
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • со и бибер
  • босиљак, першун и оригано

Фото: Јутјуб принтскрин/SEVAT RECIPES

 

Припрема:

У загрејаном уљу продинстајте исецкани црни и бели лук. Додајте парадајз пире и сецкани парадајз, и кувајте док се сос не згусне. Зачините по укусу. Додајте кувана јаја и кувајте још неколико минута да се фино загреју.

Послужите топло уз кришке хлеба.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО:

ПРАВНИК ИЗ ШВЕДСКЕ ПОБЕДНИК ТУЦАНИЈАДЕ: У Мокрину одржано 33. такмичење у куцању васкршњим јајима

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".