Radoznalo dvogodišnje dete u utorak je steklo titulu jednog od najmanjih uljeza u Beloj kući nakon što je uspeo da se provuče kroz metalnu ogradu na severnoj strani vile i uđe na teritoriju Bele kuće, prenosi Asošiejted pres.

Službenici službe, koji su odgovorni za bezbednost u Beloj kući, otišli su po dete dete i uspešno su ga vratili njegovim roditeljima na aveniji Pensilvanija. Pristup kompleksu je nakratko bio ograničen dok dečak nije vraćen roditeljima.

Tajna služba je nakratko ispitala roditelje, a zatim je dozvolila porodici da ode.

Foto: Tanjug/AP

 

Portparol Tajne službe Entoni Guljelmi rekao je da su policajci „naišli na radoznalog mladog posetioca duž severne ograde Bele kuće koji je nakratko ušao u dvorište predsedničke rezidencije“.

- Bezbednosni sistemi Bele kuće odmah su alarmirali službenike Tajne službe te su mališan i roditelji vrlo brzo ponovo bili zajedno - naveo je Guljelmi u saopštenju, prenosi AP.

Foto: Profimedia

 

Ovo je prvi uspešan upad u predsednički kompleks otkako je ograda Bele kuće udvostručena na otprilike 4 metra u poslednjih nekoliko godina nakon niza bezbednosnih propusta. Iako je viša, nova ograda ima dodatni prostora između stubova, što je nestašni mališan iskoristio. 

Starija deca su ponekad zaglavljena u ogradi, dok su se demonstranti vezali lancima za nju.

BONUS VIDEO:

TRAMP NAPUSTIO SUDNICU: Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".