Pevač Davor Popović rekao je jednom prilikom da je pesma "Bacila si sve niz reku" preslikana jedna životna situacija. Kada je svog prijatelja Kemala Montena zamolio da izmeni postojaći tekst, on je to učinio za svega 10 minuta. Na prvo čitanje kako kaže Popović znao je da će biti veliki hit.

Milić Vukašinović, koji je svirao bubnjeve u Indeksima, je u emisiji Ratka Dmitrovića pričao o pesmi "Bacila je sve niz rijeku".

- Tekst pesme je Kemal Monteno, a Fadil Redžić i Slobodan Kovačević su muziku napravili. Mada se vodi kao da je Fadilova melodija. To je istinit događaj, u stvari. Zato što se Pimpek (Davorin Popović), on se zabavljao tri godine sa jednom devojkom i oni su trebalo da se uzmu. Ona je bila i trudna. Međutim, to je bilo preko noći. Odjednom se ona njemu javila, valjda iz Amerike. Rekla je Davorinu: "Ja sam u Americi..." S tim čovekom s kojim je otišla. Ona je pobacila to dete. I onda je Kemo valjda sve to znao i Kemo je napisao to - rekao je Milić Vukašinović.

Foto: Jutjub printskrin/ Wimzaborr

 

I autor teksta pesme Kemal Monteno imao je šta da kaže o toj numeri. 

Kemo je otkrio i svoju, drugu, verziju priče. Bio je svojevremeno zaljubljen u neku devojku iz Čapljine.

- Šta ću, zaljubio se… Pođem ja u Čapljinu nju da potražim, odem onim ćirom do tamo. Lutam, gledam hoću li je negde sresti, ništa ne znam, ni gde živi, ma ništa… I idem tako po onoj Čapljini, leto, osamdeset stepeni, i odjednom, na nekom ćošku, stoji ona, bosa, a oko nje – cveće. Prodaje cveće. I meni tako ta slika ostane. Otud ti je "stajala je usred bašte ko najljepši cvijet".

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".