Певач Давор Поповић рекао је једном приликом да је песма "Бацила си све низ реку" пресликана једна животна ситуација. Када је свог пријатеља Кемала Монтена замолио да измени постојаћи текст, он је то учинио за свега 10 минута. На прво читање како каже Поповић знао је да ће бити велики хит.

Милић Вукашиновић, који је свирао бубњеве у Индексима, је у емисији Ратка Дмитровића причао о песми "Бацила је све низ ријеку".

- Текст песме је Кемал Монтено, а Фадил Реџић и Слободан Ковачевић су музику направили. Мада се води као да је Фадилова мелодија. То је истинит догађај, у ствари. Зато што се Пимпек (Даворин Поповић), он се забављао три године са једном девојком и они су требало да се узму. Она је била и трудна. Међутим, то је било преко ноћи. Одједном се она њему јавила, ваљда из Америке. Рекла је Даворину: "Ја сам у Америци..." С тим човеком с којим је отишла. Она је побацила то дете. И онда је Кемо ваљда све то знао и Кемо је написао то - рекао је Милић Вукашиновић.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Wimzaborr

 

И аутор текста песме Кемал Монтено имао је шта да каже о тој нумери. 

Кемо је открио и своју, другу, верзију приче. Био је својевремено заљубљен у неку девојку из Чапљине.

- Шта ћу, заљубио се… Пођем ја у Чапљину њу да потражим, одем оним ћиром до тамо. Лутам, гледам хоћу ли је негде срести, ништа не знам, ни где живи, ма ништа… И идем тако по оној Чапљини, лето, осамдесет степени, и одједном, на неком ћошку, стоји она, боса, а око ње – цвеће. Продаје цвеће. И мени тако та слика остане. Отуд ти је "стајала је усред баште ко најљепши цвијет".

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".