O tome svedoči jedna minijatura, pod naslovom "Ćutanje je zlato", objavljena u "Saboru" 9. novembra 1987. godine.

Kompozitor Miodrag M. Ilić zabranio je svojim pulenkama Šemsi Suljaković i Dragani Mirković da daju izjave za "Sabor".

Zabrana se očigledno ne odnosi i na slikanje. Srećom i slika ume što da kaže.

Foto: Reprint Sabor

 

U jednom od prethodnih brojeva "Sabora" iz te godine, moglo se naći i objašnjenje ove situacije, mada ne i razlog Miletove ljutnje. Ilića su zvali jer je njegova pesma u izvođenju Dragane Mirković izabrana za hit meseca, ali to kompozitora nije naročito obradovalo. Odlomak iz teksta pročitajte u nastavku:

Ipak, kada smo pozvali Miodraga M. Ilića, obavestili ga o izboru njegove kompozicije za hit meseca i zamolili ga za komentar, rekao nam je sledeće:

- Odričem se titule hita meseca i kada bih mogao, najviše bih voleo da sve to obustavim. Zapravo, mislim da se iza svega toga kriju nečiste radnje, što je i svojstveno "Saboru" i njegovim urednicima, pa zato sumnjam i u regularnost ovog takmičenja. "Sabor" je list koji mi je naneo najviše štete u mojoj karijeri, pa se zato odričem svega što je u vezi sa ovim listom.

Foto: Reprint Sabor

 

Upozorili smo Ilića da se ovim odriče i slušalaca, više od dvadeset radio-stanica i dobili smo sledeći odgovor:

- Ja sam odbio i učešće na MESAM-u, pa zato ovo odricanje za mene ne znači mnogo. Ne dozvoljavam nikome ko radi sa mnom, pa ni Dragani, da daje bilo kakve izjave za "Sabor", jer je u sve to uložen moj veliki rad i trud.

BONUS VIDEO: